”Monstrul din Berlaymont”, nominalizat ca ambasador al UE la Vatican

Captură de ecran / Foto: Video Youtube Brookings Institution
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Brookings Institution

Află mai multe despre nominalizarea ”monstrului din Berlaymont”.

Martin Selmayr, cunoscut drept ”monstrul din Berlaymont”, a fost nominalizat ca ambasador al UE la Vatican, la Ordinul de Malta și la organizațiile ONU, conform POLITICO.

Șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a anunțat marți, la Bruxelles, persoanele nominalizate pentru viitoarea rotație a delegațiilor diplomatice ale UE.

Cunoscut pentru o abordare aspră a conducerii, care a dus la porecla de mai sus, Selmayr a provocat agitație atunci când a fost promovat în 2018 de la funcția de șef de cabinet al președintelui de atunci al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la funcția de secretar general al Comisiei.

Numirea rapidă într-un post de conducere în administrația publică nu a respectat normele UE, ceea ce a determinat Parlamentul European să ceară demisia sa.

Ambasador al UE în Austria

În 2019, Selmayr a reușit să evite excomunicarea, renunțând la postul său atunci când președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a obținut numirea sa, o mișcare făcută ca răspuns la criticile privind numărul mare de funcționari germani care ocupă funcții de conducere.

Ca un compromis, el a fost numit ambasador al UE în Austria și trimis la Viena, unde a provocat guvernul național catalogând dependența Austriei de livrările de gaz rusesc drept ”bani însângerați”.

În prezent, Selmayr ocupă funcția de consilier de rang înalt în cadrul Comisiei. Din februarie, el este, de asemenea, profesor invitat de drept european la Institutul pentru inovare și digitalizare în drept de la Universitatea din Viena.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel