Monica Ridzi așteaptă verdictul în dosarul "2 Mai"

ridzi
ridzi

ÎCCJ va pronunța, luni, la orele 16,00, verdictul în dosarul "2 Mai", unde fostul ministru al Sportului, Monica Ridzi, este acuzată de fapte de corupţie, abuz în serviciu, uz de fals şi fals intelectual. Decizia de luni nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs la completul de cinci judecători de la Înalta Curte.

Completul de judecată, format din preşedintele Iulian Dragomir şi judecătorii Rodica Cosma şi Francisca Vasile, a ascultat pledoariile apărării, după ce acuzarea a cerut pedepse cu executare pentru toţi inculpaţii din acest dosar, inclusiv pentru cel care a făcut denunţ la momentul demarării anchetei.  Procurorii DNA au cerut judecătorilor ÎCCJ închisoare cu executare. Fostul ministru al sportului Monica Ridzi riscă între 5 şi 15 ani!

Cercetarea penală a fost declanşată în urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor în iunie 2009, potrivit căreia festivităţile organizate de Ministerul Tineretului și Sportului cu ocazia Zilei Tineretului, care au avut un buget de circa 660.000 de euro, au fost încredinţate, fără licitaţie, unor companii private.

Ministrul TIneretului și Sportului a demisionat din funcţie pe 13 iulie 2009. O lună mai târziu, DNA a început urmărirea penală, iar pe 3 mai 2011, deputatul PD-L Monica Iacob-Ridzi, 8 directori şi funcţionari din MTS şi cei 3 acţionari ai firmelor implicate au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, abuz în serviciu, uz de fals şi fals intelectual.

 După 36 de termene de judecată, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor pronunţa azi sentinţa, care nu este una definitivă. Atât apărarea, cât şi acuzarea mai au o cale de atac, recursul înaintat completului de 5 judecători ai ICCJ, care va da verdictul final.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel