Monica Pop, urmărită PENAL: Este o răzbunare a lui Voiculescu

Monica Pop
Monica Pop

Medicul Monica Pop, după ce a fost pusă sub urmărire penală de către procurorii DNA, a avut o intervenție pentu a oferi o primă reacție.

"Este o răzbunare a fostului ministru Vlad Voiculescu pentru că am îndrăznit să îl contrazic pe anumite subiecte. A trimis corpul de control și a indicat să găsească orice împotriva mea. Este vorba despre acele spații închiriate. Nu este niciun fel de abuz. În plus, am rezoluția ANI prin care se arată că nu este un conflict de interese", a zis Monica Pop la Antena 3.

DNA a anunțat că s-a dispus începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu și conflict de interese față de Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice – București.

"Suspecta Monica Daniela Pop, în calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice – Bucureşti, la datele de 13 iunie 2003, 25 octombrie 2007, 1 decembrie 2007 şi 29 noiembrie 2012, a încheiat, cu încălcarea legislaţiei primare, patru acte adiţionale la un contract de închiriere ce fusese încheiat anterior, cu o societate comercială. Concret, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, suspecta a încălcat prevederile art. 14 şi 16 din Legea 213/1998 raportat la art. 1 şi 2 din H.G. 1069/2002", transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, prelungirea contractului de închiriere s-ar fi făcut nelegal pentru că "exista obligaţia legală ca, începând cu anul 2003, închirierea spaţiilor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti să fie efectuată de către Administraţia Fondului Imobiliar al Unităţilor Sanitare Publice – Sector 1 şi ulterior de către Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice din cadrul Consiliului Local Sector 1 Bucureşti, iar sumele de bani încasate cu titlu de chirie să revină fie primăriei Sectorului 1 (administrator), fie Primăriei municipiului Bucureşti (proprietar)."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel