Monica Pop, despre recidivarea cancerului: Nu mi-a spus. Mă pregăteam să fie așa

Monica Pop
Monica Pop

Medicul Monica Pop, invitată în cadrul unei emisiuni tv, a povestit cu lux de amănunte despre cancer. Monica Pop dorește să transmită un mesaj tuturor oamenilor care cred că această boală este incurabilă și vorbește despre modul șocant în care i-a recidivat cancerul.

"Sunt foarte mulţi oameni care suferă de această boală severă. Un om din 4 face boala asta. Nu am descoperit-o eu. Am făcut peritonită, o afecţiune extrem de dureroasă. Atunci am mers la urgenţă. Am fost operată la paroscopic atunci, am crezut că nu e nimic rău. După o lună de zile am făcut analize. Într-o porţiune de 10 cm colonul era mult mai subţire. E foarte interesant. Am avut noroc. M-a operat un fost coleg de facultate. Nu mi-a spus. După câteva zile de la intervenţia chirurgicală, durerile erau foarte mari. Mă pregăteam să fie aşa, eu aşa am crezut. Am văzut asta, am zis asta este. Am aflat diagnosticul din biletul de externare. Am făcut tratament, nu a fost foarte uşor, chimioterapia. Nu am lipsit de la spital nicio zi. Este un semnal pentru toţi bolnavii: nu staţi acasă. (...) Am hotărât să vobesc despre asta, nu e comod. Oamenii ascund. Este o boală care poate fi tratată. Dacă aş fi ascultat sfaturile. Fiica mea m-a trimis să fac ecografie, nu m-am dus. Durerile erau cam la 2-3 luni. Aveam crampe, dureri. Eu nu am mâncat niciodată gras, prăjit. Eu am crezut că am vreo gastrită. Nu am avut probleme după tratamentul de chimioterapie. (...) Toţi oamenii s-au comportat extraordinar cu mine.", a spus Monica Pop în cadrul emisiunii "Acces Direct".

"L-am întrebat pe doctor de ce nu mi-a spus. Eu eram de concepţie că nu trebuie să ştie pacientul până acum când am fost eu în situaţia asta. Doctorul mi-a zis că a vrut să discutăm pe larg, la sfârşit, când pleci. E foarte delicat momentul", a adăugat medicul Monica Pop.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel