Monica Macovei, plângere penală împotriva lui Victor Ponta, Titus Corlățean și Bogdan Stanoevici, pentru proasta organizare a alegerilor

Monica Macovei a anunțat, miercuri, că a depus o plângere penală la Parchetul General, împotriva lui Victor Ponta, Titus Corlățean și Bogdan Stanoevici, pe care îi acuză de proastă organizare a alegerilor din Diaspora.

"Am depus la Parchetul General o plângere penală și un denunț penal prin care solicit anchetarea de urgență a următorilor: Victor Ponta, Titus Corlățean, Bogdan Stanoevici, președinții secțiilor de votare din străinătate și tuturor celor care au fost implicați în organizarea procesului electoral din străinătate", a declarat Monica Macovei.

Citește și: Monica Macovei, condiții pentru susținerea lui Klaus Iohannis

Ea a precizat că, potrivit Codului Penal, infracțiunea de împiedicare a dreptului de vot poate fi pedepsită cu până la șase ani de închisoare. De asemenea, candidatul independent din turul 1 al prezidențialelor îi acuză cei menționați anterior de neglijență în serviciu.

"Pentru toți aceștia, implicați în obstrucționarea și împiedicarea dreptului la vot a persoanelor din străinătate. S-au închis secții de votare, deși erau oameni înauntru și li s-a închis ușa în nas. Este foarte important, pentru că a menține orice umbră asupra corectitudinii procesului electoral ne afectează pe toți. Rămânem cu eticheta de țară în care se fură alegerile. Românii din străinătate sunt români ca și aici. Cu oricine ar fi votat trebuiau să aibă dreptul să voteze. Ponta, după ce a făcut niște glumițe, a spus că va pune mai multe secții de votare. Infracțiunile l-au aruncat pe el în turul doi", a continuat Monica Macovei, potrivit stiripesurse.ro.

Vezi și: Ponta, răspuns decisiv pentru dezbaterea propusă de Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel