Monica Macovei: Parlamentarii incompatibili trebuie să plece

Monica Macovei cere Parlamentului să respecte decizia Curții Constituționale din data de 3 iulie și să constate "de îndată" încetarea mandatelor senatorului Daniel Mora și a deputatului Ștefan Bucur Stoica, declarați definitiv incompatibili.

VEZI ȘI: Răsturnare de situație. Ce spune Cristina Trepcea, despre Narcisa Iorga

"Pe 3 iulie 2014, Curtea Constituțională a decis că interdicția de a ocupa o funcție aleasă, de demnitate publică, pe o perioada de trei ani în cazul celor declarați incompatibili sau în conflict de interese se aplică tuturor funcțiilor eligibile, și nu doar funcției deținute in momentul stării de incompatibilitate sau conflict de interese. De exemplu, cine a fost declarat incompatibil, în timp ce ocupa funcția de consilier județean, nu mai poate ocupa nicio funcție eligibila, inclusiv cea de parlamentar, pe o perioadă de 3 ani de la decizia definitivă.

Văzând tăcerea pe acest subiect, cer Parlamentului să constate încetarea calității de parlamentar a senatorului Daniel Mora și a deputatului Ștefan Bucur Stoica, găsiți incompatibili prin deciziile 6289/2013 și 6734/2013 ale Înaltei Curți de Casație și Justiție. Potrivit articolului 70 alin. (2) din Constituție, calitatea de deputat sau senator încetează în caz de incompatibilitate", scrie Monica Macovei pe blog la articolul "Curtea Constituțională a decis: parlamentarii incompatibili trebuie să plece. Parlamentul trebuie să deschidă ușa"

Monica Macovei subliniază că "legea trebuie aplicată indiferent de nume, funcție și apartenență politică", în condițiile în care Daniel Mora este membru PNL, iar Ștefan Stoica este membru PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel