Monica Macovei: După cazul lui George Copos, Tăriceanu mi-a cerut să fie informat despre anchetele DNA

Europarlamentarul Monica Macovei a dezvăluit, duminică, un episod mai puțin cunoscut, petrecut în perioada în care ocupa funcția de ministru al Justiției, iar premier era Călin Popescu Tăriceanu.

Monica Macovei a declarat că atunci când DNA început anchetarea lui George Copos, la prima şedinţă de Guvern, Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat "să găsească o cale prin care să fie informat că se fac anchete care privesc un ministru".

"Am avut această discuţie în Guverm, când s-a făcut DNA. Primul politician de rang înalt pe care DNA l-a anchetat a fost prim-viceministrul Copos, care era în guvern cu noi. La prima şedinţă de Guvern, când a apărut informaţia în presă despre Copos, că este chemat la DNA, Tăriceanu mi-a spus 'Monica, trebuie să găseşti o cale prin care eu să fiu informat că se fac investigaţii împotriva unui ministru, sau împotriva unui alt politician de rang înalt'. Şi eu am spus: 'Nu, nu veţi fi informat'", a relatat Monica Macovei, la B1 Tv.

"Aceasta este problema, unde se duc informaţiile", a continuat europarlamentarul, care a precizat că "informaţiile se duc doar la procurori", nu la premier, sau la miniştri.

Potrivit Monicăi Macovei, discuţia care s-a purtat în şedinţa de Guvern a durat destul de mult, "pe un ton ridicat". "Unii mai ţipă. Ţipau toţi, la un moment dat", a adăugat fostul ministru al Justi'iei.

Vezi și: Predoiu, aprig cu Tăriceanu: Dacă nu eram eu, era lângă Vlasov

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel