Monica Macovei critică DNA: S-a vorbit despre ea că a făcut ceva?

macovei
macovei

Monica Macovei a declarat că justiția din România se află pe drumul cel bun. Cu toate acestea, a adus și critici Direcției Națională Anticorupție filiala Constanța.

Monica Macovei consideră că filiala din Constanța a DNA nu ar lucra așa cum prevede legea.

VEZI ȘI: Franța, ȘTEARSĂ de pe hartă. Gafă în presa internațională 

"Nu e tot sistemul judiciar la fel, nu peste tot DNA lucrează la fel. Filiala Constanța DNA s-a vorbit despre ea că a făcut ceva? Cu tot ce s-a întâmplat cu plajele, cu terenurile, e altă țară. Depinde de oameni, depinde cum e omul. Depinde cum ești. Eu am fost așa, alții altfel. Repet: oamenii sunt foarte importanți. N-am ajuns în stadiul, din păcate, în care toată justiția să fie reformată și să știm că ireversibil acesta e drumul, dar suntem pe drumul cel bun", a afirmat Monica Macovei la Școala de vară de la Sighet, scrie Agerpres.

Europarlamentarul democrat-liberal a subliniat că există o schimbare radicală în justiție care deja a fost semnalată de cetățeni prin ultimele condamnări din lumea politică și a fotbalului.

"Sunt tot mai mulți procurori curajoși care s-au obișnuit cu ideea în cazul unor politicieni, și nu le mai pasă, adică nu au teama lor, cu judecători curajoși care acum 5-6 ani ani dădeau achitări după care dădeau condamnări cu suspendare, iar acum dau cu executare. Acum vedem o evoluție. Suntem pe drumul cel bun, și nici nu se putea peste noapte ca tot sistemul din justiție să se schimbe. Problema este să fim tot mai mulți (...), problema este să nu se zică stop! Să nu se zică de la toamnă, și îmi aduc aminte de ce a zis Ponta despre alegeri. A zis Ponta: 'dacă nu câștigăm președinția, scapă cine poate'. Aste e clar că dacă câștigă, scăpăm toți. Asta înseamnă că ce fac? Schimbă oamenii!", a mai susținut Monica Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel