Monica Macovei cere excluderea lui Victor Ponta din Baroul București. Reacția instituției

Victor Ponta, la sediul DC News
Victor Ponta, la sediul DC News

Europarlamentarul Monica Macovei i-a cerut, marți, avocatului Ion Ilie-Iordăchescu, decanul Baroului București, excluderea lui Victor Ponta din Baroul București. Ea a arătat că renunțarea la titlul de doctor în drept ar anula diploma pe baza căruia actualul premier a fost primit fără examen în avocatură.

"Decizia domnului Victor Ponta de a renunța la titlul de doctor în drept anulează pe cale de consecință și Decizia nr. 644 din 07.01.2005, de primire în profesia de avocat cu scutire de examen, potrivit art. 16, aliniatul 2 litera a) din Legea 51/1995. O persoană fără diplomă de doctor în drept nu poate fi primită în profesia de avocat fără examen de admitere, așa încât calitatea de avocat a domnului Ponta a încetat", a transmis Monica Macovei, printr-o scrisoare citată de Agerpres.

Europarlamentarul mai precizează că, dacă Victor Ponta dorește să fie avocat, trebuie să dea examen și să parcurgă toate căile de pregătire, "ca orice alt candidat".

Vezi și: Un susținător din campanie pune tunurile pe Iohannis

"Ponta nu poate renunța la titlul de 'doctor' fără să piardă titlul de conferențiar, fără să fie exclus din profesia de avocat și fără să returneze banii câștigați prin acest furt intelectual, inclusiv prin contractele cu statul pe care le-a avut ca avocat", a adăugat Monica Macovei.

Reacția Baroului București

Decanul Baroului Bucureşti, avocatul Ion Ilie-Iordăchescu, a transmis că instituţia pe care o conduce va putea analiza cererea de excludere din avocatură a lui Victor Ponta doar după ce Universitatea Bucureşti va decide dacă îi retrage titlul de doctor sau nu.

"În realitate, consiliul se poate pronunţa în această chestiune după ce Universitatea Bucureşti decide dacă se aproba sau nu se aprobă cererea de renunţare la titlul de doctor a premierului Victor Ponta. Consiliul Baroului nu se poate pronunţa pe acest subiect, pentru că nu cunoaştem un punct de vedere al instituţiei care a emis documentul", a replicat Ion Ilie-Iordăchescu, potrivit Mediafax.

Citește și: Victor Ponta renunță la titlul de doctor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel