Monica Macovei: Am tot mai multe motive să cred că USL trăieşte

Un europarlamentar, fost candidat la președinția României, susține că are tot mai multe motive să creadă că "USL trăiește".

În cadrul unui interviu acordat, luni, pentru Adevărul, europarlamentarul Monica Macovei a vorbit despre atacurile politicienilor la adresa Justiţiei, despre rolul MCV în lupta împotriva corupţiei, dar şi despre pachetul de legi electorale adoptate în Parlament, apreciind că are tot mai multe motive să creadă că USL trăiește. 

Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, a adoptat miercuri trei legi electorale - legea finanțării partidelor și campaniilor electorale, reexaminată la cererea președintelui, legea partidelor politice și legea alegerilor locale, principala prevedere a ultimei fiind alegerea primarilor într-un singur tur și alegerea indirectă a președintilor de consilii județene. Pentru Legea alegerilor locale 278 deputați au votat "pentru", 22 "împotrivă", iar 14 s-au abținut. 

Referitor la acest subiect, Monica Macovei și-a exprimat opinia critică: "Am cerut preşedintelui Iohannis să o retrimită la Parlament şi să ceară alegeri din două tururi de scrutin. Trebuie să lovim în reţeau baronilor şi în reţeau de furt din bani publici. Eu aş fi vrut şi limitarea mandatelor, la două. Sper că preşedintele să retrimită legea la Parlament".

De asemenea, europarlamentarul consideră că votul înregistrat în Parlament privind această lege arată că PNL a votat cot la cot cu PSD. "Am tot mai multe motive să cred că USL trăieşte. PNL are acelaşi interes să-şi menţină baronii.  Preşedintele trebuie să fie mult mai ferm", a mai spus Monica Macovei. 

Klaus Iohannis, solicitare la CSM, înainte de numirea lui Daniel Horodniceanu la șefia DIICOT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel