Klaus Iohannis, solicitare la CSM, înainte de numirea lui Daniel Horodniceanu la șefia DIICOT

Președintele Klaus Iohannis prelungește suspansul legat de numirea unui nou șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), deși propunerea ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, pentru această funcție a primit și avizul CSM. 

Administrația Prezidențială a anunțat, luni, că președintele Klaus Iohannis a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii stenograma interviului dat de Daniel Horodniceanu, procurorul propus de ministrul Justiției pentru funcția de șef al DIICOT.

"Prin adresa nr. 3/23548/05.05.2015, ministrul Justiţiei, domnul Robert Marius Cazanciuc, a înaintat Preşedintelui României propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a domnului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, însoțită de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

În vederea exercitării prerogativelor de numire în funcție a procurorului-șef al DIICOT, prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Președintele României a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, şedinţă în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei, precum şi documentele care au fost avute în vedere la adoptarea Hotărârii nr. 192/04.05.2015 a Secţiei pentru procurori, prin care a fost avizată această propunere", informează un comunicat al Administrației Prezidențiale, postat pe site-ul instituției.

Daniel Constantin Horodniceanu, interviu pentru șefia DIICOT. Oana Hăineală (CSM) îl acuză de autoplagiat


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel