Monica Macovei a pierdut procesul cu Antena 3, Mihai Gâdea, Radu Tudor și Victor Roncea

Europarlamentarul Monica Macovei a pierdut, luni, procesul intentat în 2014 postului Antena 3 și ziariștilor Mihai Gâdea, Radu Tudor și Victor Roncea, a anunțat acesta din urmă pe blogul personal.

Într-o postare pe blogul personal, Victor Roncea, relatează de ce Monica Macovei a intentat proces nu doar lui, ci și postului Antena 3, precum și altor doi colegi de breaslă: Mihai Gâdea și Radu Tudor.  

Potrivit sursei citate, europarlamentara  a decis "să dea în judecată trei ziarişti care, conform actului de Chemare în judecată, ar fi regizat o "campanie de presă" prin "acuzaţii mincinoase" şi "declaraţii denigratoare şi defăimătoare. (...) În Cererea de Chemare în judecată, înregistrată la Registratura Tribunalului Bucureşti pe 1 august 2014 se arată în ce consta aşa-zisa "campanie de presă" "defăimătoare şi denigratoare" (sic, din nou): Victor Roncea este "vinovat" ca a postat pe blog un Document folosit la procesul său de inculpatul Mihai Chiţac, fostul Ministru de Interne al lui Ion Iliescu şi Petre Roman, în care acesta se apăra folosindu-se de o declaraţie a fostului procuror Monica Macovei, care afirma, textual, că la Unitatea de la Măgurele, unde a fost trimisă pentru anchetarea protestatarilor arestaţi în 13 – 15 iunie 1990, "nu a văzut nici un act de violenţă"; Radu Tudor era acuzat că a preluat acest document şi l-a însoţit de un mic comentariu (Monica Macovei, procuror-anchetator la mineriada din Iunie 1990); iar Mihai Gâdea că l-a prezentat într-o emisiune".

În plus, Roncea adaugă și faptul că Monica Macovei a solicitat "despăgubiri "morale" 10.000 de euro de căciulă".

"...procesul s-a încheiat, spre pronunţarea Doamnei Justiţii. Care a decis: Monica Macovei rămâne ceea ce este – fostă procuroare comunistă şi procuror-anchetator la Mineriada din 13-15 iunie 1990. Instanţa a respins, ieri, 6 iulie 2015, acţiunea tovarăşei Monica Macovei, ca neîntemeiată", a anunțat, marți, Victor Ronea pe blogul personal.  

Monica Macovei, în 2014: I-am acționat în judecată pe colaboratorii turnătorului Voiculescu și Antena 3

În urmă cu aproximativ un an, europarlamentarul Monica Macovei relata, pe blogul său, că "a acționat în judecată Antena 3, pe Mihai Gâdea, Radu Tudor și Victor Roncea, pentru că au transmis informații mincinoase opiniei publice, urmărind să mă discrediteze. Colaboratorii turnătorului Voiculescu au susținut în mod mincinos că aș fi anchetat oameni la Mineriada din 1990, când, în realitate, am făcut exact opusul, afirmând că niciunul dintre demonstranți nu trebuie arestat și cerând cercetarea penală a polițiștilor și procurorilor care au reținut și arestat ilegal demonstranți din Piața Universității.

Pentru minciunile pe care le-au susținut, manipulând imagini și texte cu rea-credință, i-am acționat în judecată pe colaboratorii turnătorului Voiculescu și Antena 3.

Reaua-credință a acestora este evidentă, pentru că, încă din anii 90, în spațiul public existau informații corecte privind activitatea mea în legătură cu Mineriada din 13-15 iunie 1990, care dovedesc exact contrariul celor afírmate de colaboratorilor turnătorului Voiculescu. Documentele și martorii de atunci arată clar că n-am anchetat pe nimeni din cei reținuți în iunie 1990, dimpotrivă, am refuzat și am cerut să fie eliberați.

Mai mult, cu circa 3 săptămâni înainte de afirmațiile mincinoase, pe 18 iunie 2014, am publicat pe blogul personal documente care dovedeau că am decis scoaterea de sub urmărire penală a unor manifestanți reținuți ilegal în iunie 1990 și că am cerut verificarea și sancționarea procurorilor și polițiștilor care au comis abuzuri împotriva manifestanților. De exemplu, în 59 de dosare am constatat în scris că arestările au fost ilegale și imputabile procurorilor respectivi. Deși aceste documente erau publice, au fost ignorate de cei pe care i-am chemat în judecată.

În timpul Mineriadei, am refuzat să arestez vreun demonstrant și, ulterior, am emis soluții de nevinovăție pentru oameni arestați în iunie 1990. De exemplu, în dosarul 814/P/1991 am scris: "Nu se poate reține că manifestanții cu astfel de opinii politice, prin doar simpla lor exprimare au ultragiat, au tulburat liniștea celor cu opinii politice contrarii, pentru că în acest caz s-ar depăși cu mult sfera dreptului penal, intrând în sfera politicului. (....) În dosar nu există nici o probă contrară,dimpotrivă, există probe în sensul manifestării liniștite, neviolente a inculpatului în exprimarea opiniei sale politice.(...) În raport de cele menționate mai sus, nefiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii în discuție, (...) vom dispune scoaterea de sub urmărire penală", scria Monica Macovei, care făcea ulterior trimitere pentru mai multe informații despre evenimentele din 13-15 iunie 1990, constatările mele privind ilegalitățile comise de unii procurori și polițiști în iunie 1990 și cererea adresată procurorului general de a finaliza ancheta privind Mineriada din 13-15 iunie la o altă postare de pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel