Monica Macovei a câștigat definitiv procesul de calomnie cu Dan Șova

Europarlamentarul Monica Macovei a câștigat definitiv procesul de calomnie intentat senatorului PSD Dan Șova, după ce acesta declarase că tatăl ei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost "general de securitate" și "șeful Securității Giurgiu".

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, miercuri, recursul lui Dan Șova și a menținut decizia luată de Curtea de Apel București și Tribunalul București.

În octombrie 2013, Tribunalul București a admis în parte acțiunea depusă de europarlamentar și l-a obligat pe Dan Șova să plătească câte 5.000 lei către Monica Macovei și mama acesteia, Silvia Gherghescu, precum și la publicarea pe cheltuiala sa a hotărârii judecătorești în ziarele Jurnalul Național și România Liberă.

Decizia a fost menținută de Curtea de Apel și ÎCCJ, iar această din urmă instanță a mai stabilit ca senatorul să-i plătească Monicăi Macovei și 4.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată.

Vezi și: Monica Macovei, reacție dură după votul în cazul Victor Ponta: Rușine! Și plecați acasă!

"Șova a mințit. Am câștigat definitiv procesul cu Șova. Recursul lui a fost respins ca nefondat. Minciunile lui Dan Șova despre tatăl meu au fost sancționate de judecători. Dan Șova a mințit când a spus că tatăl meu ar fi fost 'general de securitate' și 'șeful Securității Giurgiu'. Minciuna lui este cu atât mai gravă pentru că a fost făcută în spațiul public. Dan Șova rămâne astfel un om mincinos, care împroașcă cu noroi fără scrupule și fără rușine", a reacționat Monica Macovei, într-o declarație remisă presei joi.

Monica Macovei l-a dat în judecată pe Dan Șova, pentru calomnie, în septembrie 2012, și le-a cerut judecătorilor să îl oblige pe senator la plata unor daune morale de 700.000 lei.

În plângerea depusă la tribunal, Monica Macovei preciza că singura legătură profesională a tatălui ei cu orașul Giurgiu a fost faptul că în perioada 1945-1950 a avut funcția de pedagog în această localitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel