Monica Iacob Ridzi, niciun ban din prejudiciu. Doar 10% s-a recuperat, la limita prescrierii

Monica Iacob Ridzi
Monica Iacob Ridzi

Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie astăzi, pe site-ul său, că prejudiciul din dosarul Monicăi Iacob Ridzi aproape a fost pierdut, pentru că Ministerul Tineretului și Sportului nu a fost interesat de recuperarea lui. 

Concret, prejudiciul în dosarul fostului ministru a fost de 2,7 milioane de lei. Până-n mai 2017, MTS a recuperat doar 300.000 de lei. A fost la un pas să se prescrie și prejudiciul să nu mai fie recuperat. 

Sursa citată amintește că-n toamna lui 2016, un control al Curții de Conturi îi amintește Elisabetei Lipă, ministrul din Guvernul Cioloș, că se prescrie prejudiciul din dosarul Ridzi: ”Am aflat că suntem în situația de a se prescrie prejudiciul din dosarul Ridzi! Dacă nu facem nimic într-o lună, iute, se prescrie. Cei de la Curtea de Conturi mi-au spus clar că, dacă nu recuperez prejudiciul, îl voi plăti eu!”. 

Executare silită la limită

În cei trei ani de la prima sentință executorie din 2014, ministerul nu face nimic pentru recuperarea prejudiciului, chiar dacă o parte a banilor au fost imobilizați de DNA din 2009 în conturile firmelor. În același timp, tolo.ro notează că deși au trecut trei miniștri pe la acest minister- Nicolae Bănicioiu, Gabi Szabo și Elisabeta Lipă- e greu de crezut că un ministru cunoaște în detaliu creanțele ministerului său. În cele din urmă, Elisabeta Lipă angajează un executor judecătoresc, iar instanța încuviințează executarea silită cu două săptămâni înainte să expire termenul de prescripție. 

Prin două ordine de plată, pe 2 și pe 9 martie 2017, MTS încasează 303.000 de lei, aflați în conturile firmelor Brand Vision. 

Monica Iacob Ridzi nu are bani în conturi și riscă să-i fie vândute proprietățile: apartament situat în Petroșani, cu valoare de impozitare de 140.681 lei; 1/2 din imobilul deținut în coproprietate de Iacob-Ridzi Monica, situat în comuna Scărișoara, județul Olt; construcție cu valoare de impozitare de 126.000 lei; teren intravilan în Slatina în suprafață de 3005 mp cu valoare de impozitare de 136 lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel