Monica Iacob Ridzi la DNA: Nu ar trebui să fiu trimisă în judecată în acest dosar

Monica Iacob Ridzi
Monica Iacob Ridzi

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a venit, miercuri, la DNA pentru studierea materialului de urmărire penală în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, ea declarând că în mod normal nu ar trebui să fie trimisă în judecată, dar "cu siguranţă aşa se va întâmpla".

Monica Iacob Ridzi a ajuns la sediul DNA în jurul orei 9.15, ea declarând că a venit să studieze materialul de urmărire penală din dosarul în care este cercetată pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, informează Mediafax.

Ridzi a precizat că în mod normal nu ar trebui să fie trimisă în judecată în acest dosar, însă, având în vedere evoluţia lucrurilor, "cu siguranţă aşa se va întâmpla.

Fostul ministru a mai spus că a venit marţi la DNA, aşa cum a convenit cu procurorii anticorupţie, precizând că este prima zi când studiază materialul de urmărire.

Moniza Iacob Ridzi a fost la DNA şi în 22 martie, când procurorii i-au comunicat că peste o săptămână va putea să consulte dosarul de urmărire penală.

Avocatul Alexandru Chiciu, care o reprezintă pe Ridzi, spunea atunci că fostul ministru a dat o singură declaraţie în faţa procurorului, în cursul actelor premergătoare.

Fostul ministru al Tineretului este cercetat de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii.

Prejudiciul reţinut de DNA în acest dosar este de 100.000 de lei, care ar fi fost creat în urma achiziţionării de către Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a unor produse electronice, printre care laptopuri şi un frigider, declarau surse judiciare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel