Monica Anisie "aruncă pisica" în curtea autorității locale

Monica Anisie: Există încă școli cu toaletele în curte
Monica Anisie: Există încă școli cu toaletele în curte

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre condițiile speciale în care se deschide anul școlar. Aceasta a afirmat că Guvernul, prin OUG, a alocat o sumă importantă pentru achiziționarea de echipamente medicale, dar și pentru containere sanitare pentru școlile unde nu e apă curentă.

În ceea ce privește banii alocarea de bani pentru măstile de protecție în școli, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat miercuri seară, pentru B1 TV,  că autoritatea publică este cea care administrează unitatea de învățământ și că tot această autoritate publică poate să vină cu măsti pentru elevi, nu Ministerul Educației.

„Autoritatea publică locală e cea care administrează unitatea de învățământ, asta știe toată lumea. Nu Ministerul Educației are în administare școala. Deci autoritatea publică locală poate să vină și să sprijine cu dezinfectant și cu măști. Deja am văzut în foarte multe județe primari implicați, dar și primari care nu s-au implicat în această perioadă în a ajuta școala. Dar Guvernul, tot prin OUG, a alocat o sumă importantă pentru achiziție de echipamente medicale. Deci școlile trebuie să aplice, să cumpere aceste materiale și astfel să deconteze la Ministerul Fondurilor Europene banii pe care i-au cheltuit. Așa poate proceda și autoritatea publică locală”, a declarat Monica Anisie.

De asemenea, ministrul Educației a afirmat că prin OUG sunt prevăzuți bani pentru containere sanitare pentru școlile unde nu e apă curentă.

„Tot prin OUG sunt prevăzuți bani pentru containere sanitare pentru școlile unde nu e apă curentă sau... știți foarte bine că există încă, din păcate, școli cu toaletele în curte. Din păcate, pentru că de-a lungul timpului acest lucru trebuia rezolvat. Au fost bani alocați chiar și anul trecut, când am venit la Ministerul Educației. Au fost bani alocați pentru realizarea toaletelor în interior. Anul acesta din nou. Aici trebuie autoritatea publică locală să facă. Noi dăm banii, ei trebuie să se ocupe, să facă proiectul, să realizeze toaletele”, a mai declarat  ministrul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel