Momentul în care Munteanu a fost căutat de SOROS. Dezvăluire din `90

Marian Munteanu, liderul protestatarilor din Piaţa Universităţii în timpul mineriadei din 13-15 iunie 1990, a explicat cum a fost căutat de George Soros. 

Acesta a explicat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei ce discuţii a avut cu George Soros. 

"S-a întâmplat la modul următor. După Piaţa Universităţii, când prin arestarea mea şi prin protestul colegilor mei şi prin intervenţia principalilor lideri din opoziţie lucrurile au căpătat o proporţie internaţională, la o vizită a lui George Soros din România s-a organizat o întâlnire cu cadrele didactice. Cu acel prilej, sigur că ne-am întâlnit. I-am fost prezentat, ştia de mine, îi plăcuse cum arătam. Nu îi plăcuse foarte tare simbolistica şi orientarea ideologică. 

A dorit să vină la mine, în biroul Ligii Studenţilor. Eu eram preşedintele LS atunci şi aveam un birou în clădirea Facultăţii de Drept. A venit acolo şi am avut o discuţie legată de viitor. Întâmplarea face că eu cunoşteam concepţiile sale, citisem destul, ştiam despre ce e vorba în tipul său de abordare, şi i-am spus cu o sinceritate destul de debordantă că totuşi nu împărtăşim acest tip de valori. I-am spus că o ţară ca România are nevoie să îşi conserve identitatea, şi aşa deteriorată de comunismul de 45 de ani, că are nevoie de o dezvoltare economică proprie şi că avem nevoie de păstrarea noastră în cadrul civilizaţiei creştine europene. Sigur că a zâmbit, a insistat că poate anumite lucruri pot fi abordare altfel. M-a mai invitat la o discuţie, dar era clar! Eu am fost sincer! 

Voia să mă implic în activităţile desfăşurate de organizaţia sa în România. M-a invitat direct! Eu i-am spus că ne-am bucura dacă ar sprijini educaţia tinerilor, pe ideea administraţiei, nu pe ideologie. Evident că el, un om inteligent, a înţeles imediat că nu sunt de tipul Woodstock!", a declarat Marian Munteanu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel