Momentul care ar declanșa alegeri anticipate în România. Marcel Ciolacu: Ar fi culmea să gândească cineva că vom mai accepta vreodată așa ceva

foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu
foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu

Marcel Ciolacu a vorbit despre relația PSD - PNL și rocada ce urmează în mai 2023. 

”Nu pot să vă ascund că am o comunicare foarte bună cu domnul prim-ministru al României, Nicolae Ciucă. Aproape zilnic stăm de vorbă pe problemele mari care sunt atât pe zona legislativă, cât și pe zona executivă, astfel încât, când se va face rotația, să știm amândoi ce avem de continuat și ce ne-am asumat, ca și stat. Este pentru prima oară în România, de la revoluție, când se întâmplă acest lucru între doi oameni politici, culmea, cei doi oameni politici fiind președintele PSD și președintele PNL. Mă bucur că am această comunicare cu dl. prim-ministru. 

Ați văzut că am avut în Japonia o deplasare comună și vom mai avea deplasări comune în alte state, pentru că numai așa putem demonstra că suntem un stat serios, cu oameni politici serioși, indiferent de discuții și de calculele de procente. În acest moment, România trece prin mari provocări și avem obligația să le facem față” a spus Marcel Ciolacu, despre relația cu premierul Nicolae Ciucă, în contextul rocadei din mai. 

Când s-ar putea decide alegeri anticipate

Întrebat de Răzvan Dumitrescu dacă, totuși, a fost analizată în PSD și varianta alegerilor anticipate, social-democratul a afirmat că ”vor fi doar în cazul în care această coaliție nu va funcționa”. ”Eu cred că suntem oameni politici serioși care ne vom respecta cuvântul dat și rotația va avea loc în luna mai. Președintele României are atribuțiile de a desemna prim-ministrul, dar, în momentul în care există un acord public, nu cred că, de această dată, nu va desemna persoana pe care o va decide PSD” a mai spus Marcel Ciolacu. 

În cazul în care PSD desemnează premierul, dar președintele Klaus Iohannis nu este de acord cu persoana respectivă și desemnează o alta, tot din PSD, în acel moment ”România va intra într-o zonă de instabilitate politică și vom merge la alegeri anticipate” a spus președintele PSD. ”Am înțeles că s-au făcut multe lucruri anormale, că președintele României a ținut cu un anumit partid politic, dar eu cred că am intrat într-o altă epocă” și-a exprimat convingerea Marcel Ciolacu. ”Ar fi culmea să gândească cineva că vom mai accepta vreodată așa ceva” a întărit el. 

Citește și:

Se măresc pensiile diferențiat! Marcel Ciolacu, anunțul serii: Cine NU va beneficia de creșterea de 15%, cine va beneficia de majorări de peste 15%

Deși, oficial, pensiile vor crește cu 15% de la începutul anului 2023, de acest procent de majorare nu va beneficia toată lumea. Anunțul a fost făcut de către social-democratul Marcel Ciolacu, la Antena 3, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu. Liderul PSD a dat asigurări că nu este opinia sa, ci varianta ce va pleca de la Ministerul Muncii. Prin urmare, conform acestuia, va crește doar partea de contributivitate a pensiilor, la acestea raportându-se procentul de 15%, nu la pensia în integralitatea sa. Astfel, categoriile care se bucură de așa-numitele pensii speciale, precum și acele categorii care iau o pensie mai mare decât salariul pe care l-au avut, vor avea o creștere în procent mai mic raportat la pensia totală. 

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel