Urmărește emisiunea live


Momentul care a schimbat lumea. Ce își amintește Cristian Tudor Popescu - EXCLUSIV

După 11 septembrie 2001, lumea nu a mai fost la fel. Acea zi de marți a rămas în istorie drept cea mai tragică, viețile multor oameni fiind distruse în câteva clipe.

CITEȘTE ȘI: Editorialul lui Cornel Nistorescu – "Cântarea Americii"

Atentatele de la 11 septembrie 2001 au dus la un tsunami informațional în redacții. Ziarele vremii erau puse în fața unei încercări foarte importante: să transmită doar acele informații care să facă un număr credibil.

Marele jurnalist Cristian Tudor Popescu, contactat de DC News, a povestit cum a văzut, din redacția Adevărul, evenimentul 11 septembrie 2001.

"Eram în redacție la Adevărul. Știu că am făcut o ediție specială atunci. Ziarul Adevărul era pe hârtie. Trebuia să produci text într-un timp extrem de scurt. Îmi amintesc că am scris ceva atunci direct; adică am dictat pentru ca textul să fie introdus în calculator. Nu am mai pus pixul pe hârtie pentru că nu mai era timp. Îmi amintesc cifrele morților. Prima dată a fost vorba de 30.000 de oameni, până când s-au mai lămurit lucrurile.

În jurnalism există două tipuri de momente dificile: unul este cel al câinilor striviți, adică nu se întâmplă nimic în ziua respectivă. Neavând ce să scrii, dai o știre că un câine a fost călcat de o trăsură. Au fost și astfel de momente. Opusul este explozia: momentul în care se prăbușește peste tine un val informațional, cum a fost cazul 11 septembrie 2001. Trebuie să știi să stai în acest șuvoi de informație și să reușești să selectezi ceea ce poate să facă un număr de ziar informat și credibil după aceea", ne-a spus Cristian Tudor Popescu.

 (w670)

Puteți urmări și un interviu pe care Cristian Tudor Popescu i l-a acordat lui Marius Tucă, la un an de la evenimentul care a marcat o lume întreagă:

14 ani de la atentatele din 11 septembrie

Statele Unite ale Americii marchează 14 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie. În întreaga țară vor fi ținute momente de reculegere pentru a comemora cele mai sângeroase atacuri teroriste comise vreodată pe teritoriul SUA, în care au murit 2.977 de persoane.

Pe 11 septembrie 2001, extremiști în misiuni sinucigașe au deturnat patru avioane de pasageri, transformând aeronavele în rachete îndreptate împotriva celor două turnuri World Trade Center din New York și a sediului Pentagonului, lângă Washington.

VEZI ȘI: SUA, 11 septembrie. 14 ani de la atentatele care au schimbat lumea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel