Moment neașteptat la cea mai așteptată ședință CCR. Intervenție rapidă: ”Cine e acest domn?”

Judecătorii constituționali au dezbătut, miercuri, sesizările formulate de Avocatul Poporului, Renate Weber, referitoare la starea de urgență.  

Pe 6 mai, a avut loc şedinţa publică de judecată în sistem videoconferinţă, în care Plenul Curţii Constituţionale a dezbătut excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de Avocatul Poporului referitoare la unele acte normative ce privesc măsuri adoptate în timpul stării de urgenţă.

Şedinţa a început la ora 09:00 şi a fost transmisă în direct pe site-ul Curţii Constituţionale.

La un moment, spre finalul ședinței, s-au făcut următoarele precizări: „Domnule președinte, dacă îmi permiteți, în timpul ședinței de judecată, au sosit la dosar niște înscrisuri prin care se solicită Curții să fie introdus în cauză – deci formulează o cerere de intervenție accesorie – în sensul de a sprijini în totalitate punctul de vedere și apărarea și motivele reclamantului din dosar. Deci o cerere accesorie."

Ulterior, președintele Curții a întrebat „cine este acest domn?" A venit și răspunsul: „O persoană fizică. Oferă toate datele de identificare și formulează această cerere intervenție accesorie în favoarea Avocatului Poporului".

„Colegii mei au auzit această cerere. Cred că sunt în asentimentul meu. Evoc faptul că procedura noastră nu permite asemenea introducere în cauză. Noi vom discuta și la deliberări", a spus președintele Curții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel