Paradă Ziua Victoriei Moscova: bijuteria militară lui Putin, tacul T-14, a clacat la repetiții

Foto: Ria Novosti
Foto: Ria Novosti

Un model de tanc rusesc anunțat cu surle și trâmbițe de Rusia a clacat în timpul repetițiilor pentru Parada de Ziua Victoriei, organizată la Moscova pe 9 mai. Armata rusă a lăudat puternic tancul T-14, despre care spunea că este superior mașinăriilor de război vestice.

Este doar a doua apariție în public a tancului T-14 Armata. Joi, mașinăria a rămas obiect de contemplare în Piața Roșie din Moscova, după ce a încetat să mai funcționeze.

Ministrul rus al Apărării, Sergei Shoigu, a fost nevoit să se apropie de tanc pentru a-i face o scurtă inspecție ad-hoc. Militarii au încercat să cupleze tancul la alt vehicul militar, dar tentativa a eșuat. Tancul s-a mișcat doar după ce un expert de la fabrica unde vehiculul a fost creat a preluat controlul.

Conform The Daily Telegraph, o sursă a declarat presei ruse că tancul a cedat nu din cauze tehnice, ci din pricina unei erori a celui care opera tancul.

Vicepremierul Dmitri Rogozin, însărcinat cu problemele Apărării, a numit tancul T-14 o "frumusețe" la începutul acestei săptămâni, în timp ce experții ruși au lăudat superioaritatea acestuia în fața mașinăriilor vestice.

T-14 Armata ar urma să devină principalul tan de luptă al forțelor terestre ruse. Armata va primit 2.300 de bucăți până în 2020.

Incident la granița Poloniei: Motocicliștii lui Putin, "Lupii nopții", opriți de vameși

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel