Moment istoric pentru România. Radu Tudor, culisele unei zile cruciale

Radu Tudor
Radu Tudor

Radu Tudor a vorbit despre o zi extrem de importantă pentru România: ziua de 29 martie.

La 29 martie 2004, România a aderat la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului României la sediul NATO.

Radu Tudor a povestit mai multe detalii despre acest moment crucial pentru țara noastră.

"Azi este 29 martie 2016. Acum 12 ani, mult mai tinar si mai plin de sperante, eram la Washington. Am trait ca jurnalist momente unice. In astfel de clipe realizezi cat de privilegiat esti in aceasta meserie frumoasa. Am fost acolo, pe 29 martie 2004, cand Romania a depus instrumentele de ratificare la Tratatul de la Washington, documentul fondator al Aliantei Nord Atlantice. Ceremonia ce a avut pe peluza din fata Casei Albe ramane una din cele mai frumoase amintiri din cei 25 de ani de presa", a spus Radu Tudor.

[citeste si]

"Aderarea Romaniei la NATO a fost sustinuta de absolut toate fortele politice romanesti si de o majoritate covarsitoare a populatiei romanesti. Securitatea acestei tari, protejarea teritoriului ei de tot felul de atacuri si pericole – au reprezentat o dorinta veche si arzatoare a romanilor. Ea s-a indeplinit la 29 martie 2004. Aderarea Romaniei la NATO a reprezentat cea mai puternica ancora a revenirii tarii noastre in sistemul de valori occidentale. Acolo unde isi incepuse destinul odata cu intronarea lui Carol I, in 1866. Perioada 1947-1989 a reprezentat o pauza neagra in istoria Romaniei, prin impunerea cu ajutorul tancurilor sovietice a doctrinei bolsevice, comuniste, nedorite si nespecifice acestui popor european. Pentru mine, ca jurnalist roman, momentul 29 martie 2004 ramane unul special si emotionant", a mai povestit jurnalistul pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel