EXCLUSIV  Moment decisiv, preluarea președinției rotative. Radu Tudor: Să nu devenim cal de bătaie

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor avertizează că imixtiunea politică în acțiunile pe care România le va întreprinde în cadrul președinției Consiliului UE vor transforma România într-un cal de bătaie. 

"Vestea cea mai bună este că avem un ministru delegat pentru afaceri europene care este diplomat de carieră și, având în vedere jocurile majore pe care acesta le are în picioare, George Ciamba, stăm un pic mai liniștiți decât cu fostul ministru. Tandemul acesta Ciamba-Meleșcanu, ambii diplomați de carieră, ar putea să genereze o figură bună pentru România în măsura în care nu vor exercita imixtiuni politice asupra modului în care își vor exercita mandatul de ministru de externe. În egală măsură, ar fi bine să nu cădem în mijlocul bătăliei electorale pentru alegerile europarlamentare, să nu devenim un cal de bătaie", a explicat Radu Tudor pentru DCNews.

Ce poate obține România

Jurnalistul speră ca, în cele șase luni de președinție, România să aibă ca rezultat o îmbunătățire a imaginii țării printre statele UE. "România ar trebui să reconfirme priceperea diplomaților români în cele două componete, politică externă și securitate. Cred că acolo am putea să facem o figură bună la fel cum am făcut și la aderarea la UE. După șase luni, eu îmi doresc ca europenii să aibă o imagine mai bună despre noi și să demonstrăm că suntem o țară serioasă și un aliat credibil pentru restul țărilor din UE", a mai spus jurnalistul.  

VEZI ȘI:

Preşedinţia Consiliului UE. Iohannis: Din acest motiv am spus că suntem nepregătiți

BREXIT, soarta ROMÂNILOR. Ministrul Ciamba: Au zis clar!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel