"Moment de mare tristețe" în Kenya. Șeful armatei a murit într-un accident de elicopter

Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres

A murit șeful armatei kenyene, generalul Francis Omondi Ogolla.

Șeful armatei kenyene, generalul Francis Omondi Ogolla, a murit după ce un elicopter militar s-a prăbușit în vestul țării, a anunțat președintele.

Generalul Ogolla se afla în elicopter alături de alți unsprezece militari. Doar două persoane au supraviețuit.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele William Ruto a declarat că este un "moment de mare tristețe" pentru țară.

El convocase anterior o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate.

Ruto a declarat că prăbușirea a avut loc la ora locală 14:20. Forțele Aeriene Kenyene au trimis o echipă de investigare aeriană pentru a stabili cauza prăbușirii, a declarat președintele.

Elicopterul s-a prăbușit în comitatul Elgeyo Marakwet, la aproximativ 400 km nord-vest de capitala Nairobi. ”Din păcate, aeronava s-a prăbușit la scurt timp după decolare”, a declarat Ruto.

Echipe de salvare și recuperare au fost trimise la locul prăbușirii.

Numit anul trecut de președinte

Generalul Ogolla a fost numit de Ruto în aprilie anul trecut, după ce a ocupat funcția de comandant al Forțelor Aeriene și de șef adjunct al Forțelor de Apărare. Ruto l-a descris pe generalul Ogolla - ofițer militar de cel mai înalt rang din Kenya și consilier militar principal al președintelui - ca fiind un ofițer curajos care a murit la datorie.

”Patria noastră a pierdut unul dintre cei mai valoroși generali, ofițeri curajoși, militari și militare”, a declarat Ruto în fața națiunii, conform BBC.

Națiunea va avea o perioadă de doliu de trei zile, începând de vineri, 19 aprilie. Drapelele din Republica Kenya și din misiunile kenyene din străinătate vor fi arborate la jumătate de catarg, a declarat Ruto.

Alte nouă persoane ucise în accident erau ofițeri militari de rang înalt. Cei doi supraviețuitori se află în stare critică și sunt sub tratament.

Ofițerii călătoriseră în regiunea North Rift din Kenya, care a fost afectată de banditism. Aceștia aveau misiunea de a redeschide unele dintre școlile închise în urma atacurilor banditești. De asemenea, aceștia vizitaseră ofițerii militari desfășurați pentru a stabiliza regiunea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel