DERAPAJ GRAV: Moldovenii de peste Prut sunt numiți „persoane exotice“ la Timișoara / FOTO

Moldovenii de peste Prut sunt numiți „persoane exotice“ la Timișoara  /  Sursă foto: Facebook Vasile Ernu
Moldovenii de peste Prut sunt numiți „persoane exotice“ la Timișoara / Sursă foto: Facebook Vasile Ernu

Un panou publicitar afișat în Piața 700 din Timișoara a reușit să stârnească nenumărate controverse pe Internet. Conform reclamei companiei care are birouri și în orașul de pe Bega, moldovenii ar fi „persoane exotice”. Reprezentanții companiei spun că mesajul este bazat pe ideea de diversitate.

Fotografiile cu panoul publicitar amplasat în Piața 700 din Timișoara au devenit rapid virale pe rețeaua de socializare Reddit. Au stârnit o mulțime de reacții negative, iar internauții au taxat rapid mesajul.

„Dacă am trăi într-o țară cu apă caldă atunci tot departamentul de PR ar fi dat afară și ar deveni neglijabili. Sunt sigur că în echipele în care poate există deja ceva fricțiuni/tabere bazate pe locație reclama asta va face furori”, spune unul dintre internauți.

Un altul consideră că „… una e să avem eu sau tu păreri despre moldoveni/olteni/frunceni/răgățeni și ce «rase» or mai fi, și alta e să îți consideri la nivel de companie niște angajați «exotici», care în mare parte vorbesc cam aceeași limbă și sunt din aceeași țară”.

Acesta este un derapaj grav care trebuie taxat de toată lumea

Managerul de comunicare și branding al companiei le-a răspuns internauților că reclama face parte dintr-o serie de șapte, bazate pe ideea de diversitate.

„Reclama asta face parte dintr-o serie de 7 variante diferite, care se bazează mult pe ideea de diversitate. În varianta originală veți regăsi “bavarians”, în cea postată în Timișoara am ales moldovenii, în cea din Iași oltenii/ardelenii, în cea din Sibiu bănățenii. Am ales să punctăm locațiile noastre din fiecare regiune și oamenii faini cu care lucrăm. Ideea de diversitate o veți regăsi și în celelalte panouri (print sau digital). Umorul e apanajul oamenilor inteligenți cu care lucrăm și vom lucra. Sunt moldoveancă și mândră de originea mea”, a comentat Alina Bratu, managerul de comunicare și branding al companiei.

Ulterior, reprezentanții companiei au anunțat prin Alina Bratu, tot într-un comentariu pe Reddit, că reclama va fi dată jos.

„Nu a fost intenția noastră să insultăm oricare naționalitate sau cultură. Scopul reclamei a fost să arătăm că diversitatea este importantă pentru noi, iar compania noastră este formată dintr-o echipă globală. Regretăm dacă a fost provocat vreun rău. Afișul va fi dat jos în următoarele zile”, a mai postat Alina Bratu, în numele companiei, în limba engleză, potrivit Tion.

Maia Sandu, după întâlnirea cu omul lui Putin: Avem o agendă plină cu Federația Rusă

După întâlnirea cu Dmitrii Kozak, șeful-adjunct al administrației președintelui de la Kremlin, Maia Sandu a oferit, într-o postare pe Facebook, câteva detalii despre temele discutate cu acesta:

„Am avut astăzi o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova. La întrevedere au fost prezenți Nicu Popescu, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vlad Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare, si alți membri ai Guvernului. Am reiterat poziția noastră în vederea relansării unui dialog pragmatic și constructiv, care să fie în interesul cetățenilor Republicii Moldova.

Am discutat mai multe subiecte importante de pe agenda bilaterală, inclusiv problema exporturilor produselor agricole moldovenești pe piața rusă și noul contract de livrare a gazelor naturale pentru țara noastră.Am abordat și subiectul reglementării conflictului transnistrean. Am reconfirmat poziția Republicii Moldova în ceea ce ține de relansarea procesului de reglementare exclusiv pe cale pașnică, folosind instrumente politice și diplomatice și cadrul de negocieri existent, cu respectarea suveranității și a integrității teritoriale a țării noastre în cadrul hotarelor ei internațional recunoscute.

Avem o agendă plină cu Federația Rusă și multe subiecte de interes comun pentru statele și pentru cetățenii noștri. Am discutat despre ele astăzi și suntem pregătiți să le abordăm pe larg, inclusiv prin intensificarea contactelor bilaterale. Am apreciat deschiderea părții ruse în acest sens, fapt care poate contribui la consolidarea dialogului dintre țările noastre.“, a scris Maia Sandu pe Facebook (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel