Moldovean înarmat, prins la frontieră

Pistol
Pistol

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit un pistol cu gaz, pe care un cetăţean moldovean l-a ascuns în buzunarul hainei, pentru a nu fi depistat la controlul de frontieră.

Potrivit unui comunicat de presă remis luni de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 01.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, călătorind ca pasager într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, un cetăţean moldovean în vârstă de 25 de ani.

'Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care, echipa comună de control a descoperit, ascuns şi nedeclarat, în buzunarul drept al gecii lui Iurie P., o armă neletală, cu gaz, de culoare negru, marca Ekol Special, calibru 9 mm, şi un număr de 51 de cartuşe calibru 9 mm, marca Walter. Cu privire la cele constatate Iurie P. a declarat că a achiziţionat pistolul împreună cu cele 51 de cartuşe, cu scopul de a-l folosi numai în cazul unui pericol asupra integrităţii sale corporale. Acesta a mai adăugat că avea cunoştinţă că deţinerea unei astfel de arme este posibilă numai cu îndeplinirea unor condiţii speciale', se precizează în comunicatul de presă.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor prin deţinerea sau portul fără drept de arme neletale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel