Urmărește emisiunea live


Moldova cere sprijinul NATO pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ei

NATO
NATO

Președintele interimar al Republicii Moldova i-a trimis o scrisoare lui Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, în care cere sprijinul NATO pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării.

"Deşi au trecut 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova şi deşi Rusia s-a angajat să îşi retragă forţele armate de pe teritoriul ţării noastre, acestea se află şi în prezent în Republica Moldova, încălcând, astfel, normele de drept internaţional şi Constituţia" moldoveană, a declarat Ghimpu, într-o întâlnire cu jurnaliştii, citat de Mediafax

În afară de faptul că trupele ruse de pe teritoriul moldovean reprezintă "un pericol la adresa securităţii cetăţenilor", ele subminează eforturile comunităţii internaţionale de soluţionare pe cale diplomatică a conflictului transnistrean, apreciază preşedintele moldovean.

"Solicit sprijinul NATO pentru a nu admite o asemenea nedreptate. Principiul acordului statului gazdă poate deveni o pârghie de şantaj în mâinile Rusiei, care ar putea şantaja Republica Moldova (afirmând că), în cazul în care aceasta nu-i oferă acordul pentru prezenţa militară rusă, Rusiei nu-i mai rămâne de făcut decât să recunoască (independenţa) Transnistriei", a spus el.

"Îmi exprim speranţa că (solicitarea) retragerii imediate a forţelor ruse va fi auzită şi susţinută. Solicit susţinerea dumneavoastră faţă de statul nostru, care doreşte să trăiască paşnic pe teritoriul său", se arată în finalul scrisorii adresate de Ghimpu lui Anders Fogh Rasmussen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel