Modul în care Mossad l-a asasinat pe șeful programului nuclear iranian. Arma, controlată de la distanță prin AI

Modul în care Mossad l-a asasinat pe șeful programului nuclear iranian. Arma, controlată de la distanță prin AI  /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Modul în care Mossad l-a asasinat pe șeful programului nuclear iranian. Arma, controlată de la distanță prin AI / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Mossad l-a asasinat pe principalul om de știință al armelor nucleare din Iran cu o armă controlată de la distanță.

Șeful programului nuclear militar din Iran,MohsennFakhrizadehh, a fost asasinat în noiembrie 2020 deMossadd folosind o mitralieră operată cu inteligență artificială, a raportat sâmbătă The New York Times.

De la început, au existat controverse cu privire la modul în care Fakhrizadehh a fost ucis, dar The Jerusalem Post poate confirma acum acuratețea raportului Times cu privire la arma controlată de la distanță.

Când a fost asasinat, mai multe surse de informații au declarat pentru Post că ucidereaFakhrizadehh ar putea fi un obstacol la fel de semnificativ în realizarea de către Iran a unei bombe nucleare ca distrugerea instalației sale nucleare dinNatanzz în iulie 2020.

Cum a decurs operațiunea

Potrivit raportului, „agenții iranieni care lucrau pentruMossadd parcaseră o camionetă albastră NissanZamyadd pe marginea drumului care lega orașulAbsardd de autostrada principală. În patul mașinii se afla o mitralieră cu lunetă de 7,62 mm.”

„În jurul orei 13.00, echipa afectată a primit un semnal căFakhrizadehh, soția sa și o echipă de gardieni înarmați erau pe punctul de a pleca spreAbsardd, unde multe dintre elitele iraniene au vile de vacanță”, se arată în raport. În continuare, raportul detaliază modul în care lunetistul care l-a ucis peFakhrizadehh a făcut acest lucru de la distanță, din Israel, la peste 1.600 de kilometri.

Arma folosită a fost un model special al unei mitraliere FN MAG fabricate în Belgia, atașată la un aparat robotizat avansat. A fost introdus în Iran prin contrabandă, dezmembrată în bucăți mici, timp de câteva luni, deoarece, luate împreună, toate componentele sale ar fi cântărit în jur de o tonă.

Iranul ar putea produce arma nucleară

La momentul asasinatului, majoritatea analiștilor israelieni în domeniul apărării și al serviciilor de informații au înclinat puternic spre teoria echipei fizice, considerând scenariul armelor la distanță ca dezinformare.

În timp ce toți oficialii israelieni de informații și apărare încă laudă asasinarea pentru că a stopat programul armelor nucleare din Iran, Republica Islamică estimează că într-o lună poate produce suficient uraniu îmbogățit pentru o bombă nucleară. Postul a raportat ulterior că un bărbat necunoscut public, numit Farhii”, l-a înlocuit peFakhrizadehh, chiar dacă experții spun că nu ar putea fi înlocuit în totalitate, scrie JPost.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel