'Modul de viaţă european': Comisarul apără numele portofoliului său în faţa eurodeputaţilor

Comisarul însărcinat cu 'protejarea modului de viaţă european', grecul Margaritis Schinas, a apărat joi în faţa deputaţilor titulatura portofoliului său care a provocat o controversă, fără să se pronunţe clar în legătură cu abandonarea acesteia, relatează AFP.

Grupurile parlamentare ale stângii, social-democraţilor, ecologiştilor şi liberalilor din Renew îi cer viitoarei preşedinte a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, abandonarea numelui acestui portofoliu care asociază migraţia şi 'protejarea modului de viaţă european'. Noul executiv european urmează să intre în funcţie la 1 noiembrie după audierea celor 26 de comisari şi votul Parlamentului European.

În cursul audierii sale, Margaritis Schinas a fost întrebat printre altele de deputata Sophie in't Veld (Renew) despre 'numele toxic', 'văzut de către extrema dreaptă ca o victorie'. Ea i-a cerut să recunoască că această alegere a fost o 'greşeală'. 'Între respectarea tuturor argumentelor exprimate de o parte şi dorinţa (viitoarei preşedinte Ursula von der Leyen) de a asculta şi a găsi consensul, sunt sigur că timpul va oferi răspunsul la această întrebare pe care mi-o puneţi acum', a răspuns el.

Fostul purtător de cuvânt al Comisiei Europene a respins interpretările 'negative' ale portofoliului său, subliniind că el înglobează, pe lângă problema migraţiei, educaţia, cultura, ocuparea forţei de muncă, securitatea, sănătatea şi egalitatea. Nu este 'o cultură 'ei împotriva noastră, a subliniat Margaritis Schinas, apreciind că 'populiştii trebuie să se simtă ameninţaţi de valorile noastre'. 'Europa va fi mereu un loc de azil', a spus el. 'Dar vreau să fiu foarte clar, cei care nu sunt eligibil pentru azil vor trebui să plece', a adăugat Margaritis Schinas, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel