Modificările Codului penal, adoptate pe articole de Camera Deputaţilor

Mihai Ciobanu / 04 iul 2018 / 12:21 Salveaza PDF Comentarii
Camera Deputatilor
Camera Deputatilor

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, pe articole, modificările la Codul penal. 

Modificările aduse Codului penal au fost adoptate de deputaţi pe articole, iar votul final va avea loc tot miercuri. Raportul a fost adoptat marţi după-amiază de parlamentarii din Comisia parlamentară specială pentru elaborarea legilor Justiţiei, după ce proiectul privind modificările la Codul penal a fost aprobat de Senat. 

În comisie, a fost păstrată forma adoptată de Senat, modificările fiind unele de natură tehnică. Comisia a acceptat un amendament al ALDE potrivit căruia pentru a se constata infracţiunea de delapidare este obligatorie plângerea penală prealabilă împotriva funcţionarului public. Deputatul UDMR Marton Arpad a dorit reintroducerea articolului 298 referitor la neglijenţa în serviciu, care fusese eliminat anterior dezbaterii Codului penal de către Senat. Comisia a respins însă amendamentul privind eliminarea abrogării acestui articol. 

Proiectul de modificare a Codului penal, iniţiat de parlamentari PSD şi ALDE, a fost adoptat marţi în plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27