Modificări Codul penal. Decizia PNL

CCR
CCR

PNL va ataca la CCR modificările la Codul penal, a anunţat deputatul Ioan Cupşa.

Deputatul liberal Ioan Cupşa a anunţat, miercuri, că PNL va ataca la CCR modificările la Codul penal, iar liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a precizat că formaţiunea sa nu va susţine actul normativ în cazul în care amendamentele Uniunii nu vor fi adoptate. 

"PNL nu va vota propunerea de modificare a Codului penal astfel cum a trecut în Senat şi din şedinţa Comisiei speciale. (...) PSD - ALDE, nesocotiţi Regulamentul Camerei, Constituţia României, tratatele la care România a aderat, Convenţia de la New York pe care aţi ratificat-o în anul 2004, dar cel mai important lucru nesocotiţi interesele cetăţenilor, nevoia de siguranţă a cetăţeanului, aşa cum nesocotiţi şi nevoia de securitate socială a fiecăruia dintre noi. (...)

UDMR pune condiţii

PNL nu poate să voteze un astfel de proiect legislativ, nu poate să gireze un astfel de demers, care încă o dată protejează în exclusivitate interesele infractorilor. Vom ataca la CCR această lege de modificare şi vă garantez - Curtea Constituţională ne va da dreptate, pentru că textul normativ (...) are şi o calitate slabă execrabilă, conţine texte neclare, contrarii, paralelisme", a spus Ioan Cupşa, la dezbaterile generale asupra Codului penal.

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a arătat că, în cazul în care amendamentele propuse de Uniune nu vor fi adoptate, parlamentarii formaţiunii nu vor susţine proiectul. "Ieri, în comisia de specialitate, am depus un set de amendamente care credem că este nevoie să fie adoptate ca şi Codul penal să fie în concordanţă cu deciziile CCR. Sperăm ca aceste amendamente (...) să fie adoptate în plen pentru că altfel nu avem cum să susţinem adoptarea finală a Codului penal", a spus Attila Korodi în plen. 


Florin Iordache s-a arătat sceptic că un atac la CCR va avea succes

"Îl puteţi ataca, este dreptul dumneavoastră, dar asta nu înseamnă că veţi şi avea dreptate. (...) Din punctul nostru de vedere, în ultima perioadă, zecile şi sutele de oameni care în final au fost achitaţi ne-au creat o mare problemă şi de aceea am considerat că modificarea Codului penal trebuie să fie în concordanţă cu deciziile Curţii, cu Codul de procedură penală", a menţionat Iordache. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel