Modificări Cod penal și Cpp. Iordache: Când vor fi adoptate

Denisa Zamfir / 04 dec 2018 / 18:45 Salveaza PDF Comentarii
Florin Iordache
Descriere foto: Florin Iordache

Preşedintele Comisiei speciale pe legile justiţiei, Florin Iordache, a declarat că modificările la Codul de procedură penală şi Codul penal vor fi adoptate de Parlament în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale, până la vacanţa de iarnă.

"Aşteptăm şi motivarea de la CCR cât mai curând posibil la Codul penal, pentru că noi ne-am propus până plecăm în vacanţa de iarnă să fie adoptat şi Codul penal în concordanţă şi cu ultima decizie a CCR. Cred că prin eliminarea tuturor articolelor neconstituţionale, a punerii în acord a tuturor deciziilor Curţii, pentru că, până la urmă, şi în Codul penal şi în Codul de procedură penală sunt foarte multe articole asupra cărora de-a lungul timpului Curtea a constatat, fie că sunt în integralitate neconstituţionale, fie că sunt neconstituţionale în parte, acestea trebuie puse în concordanţă astfel încât să nu mai avem o practică neunitară în instanţă, să nu mai avem oameni într-o instanţă eliberaţi şi în altă instanţă condamnaţi şi până la urmă ne dorim o legislaţie mai bună", a spus Iordache.

Comisia specială pe domeniul justiţiei a adoptat, marţi, modificările la Codul de procedură penală, ca urmare a deciziei CCR, una dintre acestea fiind eliminarea sintagmei "indicii temeinice" în cazul punerii în mişcare a acţiunii penale.

Preşedintele comisiei, Florin Iordache, a declarat că au fost operate toate modificările cerute de CCR. "Acest raport al comisiei noastre va ajunge în plenul Senatului săptămâna viitoare, iar peste două săptămâni va fi rediscutat în comisie pentru a primi votul final şi în Camera Deputaţilor", a precizat Iordache.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24