Modificarea Legii antifumat, RESPINSĂ de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății anunță respingerea oricăror modificări care fac legea antifumat mai permisivă. Totul se datorează scăderii numărului îmbolnăvirilor în urma aplicării legii pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Parlamentarii discută din nou modificarea legii pentru prevenirea şi combaterea consumului de tutun, prin care se încearcă redefinirea "spaţiului public închis" şi "spaţiul închis de la locul de muncă" şi se propun excepţii care permit, în realitate, să se fumeze în spaţiile destinate petrecerii timpului liber, dar şi la locul de muncă.

Ministerul Sănătății respinge orice modificare mai permisivă asupra legii antifumat.

"Ministerul Sănătăţii respinge orice modificări care fac mai permisivă legea antifumat şi atrage atenţia că orice concesie se traduce prin mai multe îmbolnăviri. Propunerea nu numai că nu răspunde obligaţiei statului de a lua măsuri pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor, ci este un pas înapoi enorm faţă de standardele de protecţie a sănătăţii stabilite de actuala lege, ba chiar faţă şi de prevederile vechii legi. După cum a stabilit şi Curtea Constituţională prin decizia nr. 29/2016, actuala formă a legii asigură dreptul fundamental la sănătate al adultului şi copilului", se arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății, scrie Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel