Modificare legislaţie electorală. Ce propune USR

Senatorul Radu Mihail şi deputatul Tudor Benga, reprezentanţii USR în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală, au participat joi la prima şedinţă a comisiei.

USR consideră că este esenţial ca, până pe data de 5 iulie, Comisia să reuşească să redacteze un proiect viabil care să reglementeze nu numai desfăşurarea procesului electoral în afara ţării, dar şi în România. Propunerea USR ţine cont de faptul că în Parlament se află deja iniţative legislative pe care Uniunea Salvaţi România le-a propus şi care pot asigura un vot corect şi sigur atât în ţară, cât şi în străinătate.

"USR a propus în repetate rânduri modificarea sistemului de votare, fie prin metoda votului prin corespondenţă, fie cu ajutorul votului electronic la distanţă, astfel încât să asigurăm tuturor românilor - indiferent că trăiesc în România sau oriunde altundeva - dreptul lor fundamental de a vota. Acum, trebuie să găsim o soluţie rapidă, sigură şi eficientă pentru votul pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului acesta, dar votul electronic la distanţă la toate alegerile, europarlamentare, parlamentare, locale şi prezidenţiale, reprezintă cea mai bună soluţie pe termen lung", spune deputatul USR Tudor Benga.

"Nu putem rămâne captivi mentalităţii PSD"



"Am avut zeci de întâlniri cu români din Diaspora care ne-au înaintat propuneri pentru modernizarea sistemului de vot şi vom face tot ce ne stă în putinţă ca aceste propuneri să se regăsească în proiectul de lege. Nu putem rămâne captivi mentalităţii PSD, care ne vrea în secolul XIX", declară şi senatorul USR de Diaspora, Radu Mihail.

Următoarea şedinţă a Comisiei va avea loc luni, 24 iunie 2019, la ora 14,00, fiind invitaţi reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente, MAE, MAI, Ministerului Justiţiei şi Ministerului românilor de pretutindeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel