EXCLUSIV  Modificare Cod Penal. Iohannis, atac la PSD. Radu Tudor: Asta este miza!

Iohannis, anunț prezidențiale 2019. Pieleanu: De ce s-a grăbit președintele
Iohannis, anunț prezidențiale 2019. Pieleanu: De ce s-a grăbit președintele

Jurnalistul Radu Tudor a spus, pentru DC News, că prin declarațiile făcute imediat după adoptarea modificărilor la Codul Penal, Klaus Iohannis evită, de fapt, respectarea deciziei CCR și devine vârf de lance anti PSD pentru opoziția politică din România.

Radu Tudor aduce aminte că a trecut aproape o lună și Klaus Iohannis nu a luat nicio decizie în sensul respectării Constituției. "Exista o așteptare referitor la declarațiile președintelui Iohannis, dar nu neapărat pe acest subiect, ci referitor la obligația sa de a respecta decizia Curții Constituționale, emise acum 27 de zile și, prin această ieșire, Iohannis își ridică ștacheta unei tensiuni pe care societatea o resimte din ce în ce mai pregnant. Nu poate evita unele subiecte", a spus Radu Tudor.

Iohannis, mai eficient decât PNL

Radu Tudor apreciază că ieșirea lui Iohannis de astăzi are în spate o miză politică. "Eu înțeleg că își asumă calitatea de vârf de lance anti-PSD în România. Este mai vizibil, mai eficient decât PNL-ul, sau alte partide de opoziție, dar este desemnat de Constituție drept garantul respectării acesteia și nu poate ocoli această calitate esențială. Dacă strategii săi au urmărit să facă populația să uite acest lucru, mă tem că nu au reușit, însă, din perspectiva coalizării forțelor anti-PSD în România, Iohannis reușește să devină din ce în ce mai convingător", a mai spus Radu Tudor pentru DC News. 

Ieșire fulger, la rampa de la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a părut extrem de deranjat de ceea ce s-a votat în parlament și a lansat, în această după-amiază, o acuză directă la adresa PSD. "Este inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare și cum se actioneză în ziua de azi in Parlament", a declarat președintele. 

Iohannis a continuat, apreciind că avem de-a face cu o dictatură. "Ceea ce se întampla în aceste zile este dictatura majorităţii", a adăugat Iohannis. 

El a mai spus că va detalia considerentele despre modificările făcute, într-o altă prezentare. "Despre Codul penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la CCR acest act normativ. De asemenea, este bine de ştiut că şi Codul de procedură penală, la care m-am referit acum câteva zile, este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările care s-au făcut în bună măsură sunt fie inutile, fie chiar toxice şi dăunătoare şi am de gând să folosesc toate instrumentele constituţionale pentru a contesta aceste două acte normative - Codul penal şi Codul de procedură penală', a spus Iohannis la Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel