EXCLUSIV  Modelul politic al lui Putin. Iulian Chifu: Noua sa descoperire. Contestă tot

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul de politică externă Iulian Chifu a explicat care este noul model politic al lui Vladimir Putin.  

Iulian Chifu a explicat, în cadrul emisiunii "Pe Plan Extern" de la DC News TV, care este noul model politic al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. 

"Sunt două referinţe ale lui Putin: cea veche care ţine de originea sa în Sankt-Petersburg, care este Petru cel Mare, iar noua descoperire a sa este Stalin. Modelul lui Vladimir Putin este Stalin. Argumente: inclusiv marea paradă din 24 iunie s-a dus în ziua în care onor Stalin a organizat în 1945 marea paradă.

Putin s-a aşezat pe mausoleul lui Lenin, de unde şi Stalin a privit parada, numai că el a acoperit tot mausoleul. Pentru că acum, în revizionismul său istoric, vine şi contestă tot. Contestă înfiinţarea Uniunii Sovietice – 1917-1918, contestă maxima complicaţie etnică, nu mai spun Ribbentrop-Molotov – nu există în istoria lui, o ocultează, o pune de-o parte şi încearcă să găsească motive. Pune chiar sub semnul întrebării trecerea de la Stalin la Hrusciov – destalinizarea şi chiar istoria Rusiei de la formare, respectiv acordul de la Alma-Ata, de desfiinţare a Uniunii Sovietice şi crearea CSI-ului", a declarat Iulian Chifu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel