Modelul de turism londonez a fost preluat şi în Bucureşti. De luni, autobuze supraetajate vor circula în Capitală

Șefii RATB au anunțat că vor copia modelul londonez al mijloacelor de transport pentru turiști în centrul orașului. Astfel, începând de luni, bucureștenii și turiștii care vor să viziteze obiectivele din centrul Capitalei pot lua unul din cele patru autobuze supraetajate care vor fi puse la dispoziție de RATB.

După cum susține conducerea RATB, cele patru autobuze supraetajate vor circula pe un singur traseu cu lungimea de circa 15 kilometri, în centrul Capitalei, la începutul săptămânii viitoare, în intervalul orar 10.00-22.00. Cele 14 stații vor putea fi parcurse în 50 de minute.

“Traseul va fi parcurs de la Piața Presei pe Bd. Kiseleff – Calea Victoriei – Bd. Națiunile Unite – Libertății – Piața unirii cu întoarcere prin Universitate – Piața Romană – Lascăr Catargiu – Aviatorilor – Piața Presei”, a declarat Adrian Criț, directorul general al RATB care a adăugat că mijloacele de transport vor circula la intervale de 15 minute.

Pe traseu, ar urma să se facă opriri în staţiile RATB existente, precum şi în altele patru noi: Piaţa Victoriei – Muzeul Antipa, Calea Victoriei – Palatul CEC, Calea Victoriei – Biserica Creţulescu, Piaţa Charles de Gaulle – acces metrou Aviatorilor.

Traseul noii linii se desfăşoară în jurul punctelor de interes turistic din Bucureşti, respectiv: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice, informează RATB.

Conform sursei citate, călătorii vor plăti pentru un bilet 25 de lei în cazul adulților, respectiv 10 lei în cazul copiilor între 7-14 ani. Pentru copii sub 7 ani, călătoria va fi gratuită dacă sunt însoțiți de un părinte. Tichetele de călătorie se vor putea achiziționa atât de la centrele de vânzare ale RATB, cât și din autobuze, având valabilitate de 24 de ore.

Conducerea Regiei de Transport a anunțat că cele patru autobuze supraetajate pentru turiști au fost închiriate de la Primăria Constanța în cadrul unui program pilot (Bucharest City Tour), implementat împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și care ar urma să fie extins în cazul în care va exista cerere din partea bucureștenilor și a turiștilor.

Joi, autobuzele vor fi prezentate presei, inaugurarea oficială pentru public urmând să fie făcută luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel