Moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ce urmează? Protocolul regal la o zi după moartea monarhului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ziua de astăzi urmează să fie plină de evenimente oficiale, semi-oficiale și improvizate care marchează moartea Reginei. Iată o schiță a protocolului la care ne putem aștepta.

Regele Charles și Camilla, acum Regina Consort, au înnoptat joi seară la Balmoral, dar vor călători vineri la Londra, unde noul rege va avea o întâlnire cu noul premier, Liz Truss.

Confirmarea planurilor de înmormântare – Regele este probabil să se întâlnească cu Earl Marshal (ducele de Norfolk), care se ocupă de înmormântarea Reginei, pentru a aproba programul atent coregrafiat pentru zilele următoare.

Doliu național – Guvernul va confirma durata doliu național, care ar putea fi de aproximativ 12 zile, relatează PA Media, de acum până a doua zi după înmormântarea Reginei. Publicul a început deja să se adune în mulțimi mari și să lase flori în afara Palatului Buckingham și a altor clădiri regale. De asemenea, miniștrii vor anunța că ziua înmormântării va fi sărbătoare legală.

Protocolul de doliu al curții – Regele va decide durata doliului regal pentru membrii familiei regale și gospodăriile regale. Se preconizează că va dura o lună.

Clopotele vor suna la Westminster Abbey, la Catedrala Sf. Paul și la Castelul Windsor. Bisericile sunt îndemnate să bată clopotele în toată Anglia, la prânz.

Salve de tun – câte una pentru fiecare an al vieții Reginei – vor fi trase în Hyde Park.

Adresa televizată a Regelui – Regele va face o adresă televizată către națiune, pe care urmează să o preînregistreze, la începutul serii. El va aduce un omagiu Reginei și își va angaja datoria față de serviciul său ca nou suveran.

Slujba la Catedrala Sf. Paul – Prim-ministrul și miniștrii înalți sunt așteptați să participe la un serviciu public de comemorare la St Paul’s, din centrul Londrei.

Linia de succesiune a familiei regale britanice. Ce pretendenți la tron are Regele Charles al III-lea

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. A avut patru copii, opt nepoți și 12 strănepoți. Ea a murit pe 8 septembrie după o domnie de 70 de ani și este succedata de fiul ei cel mare, Charles.

Regina a fost cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, după ce a domnit 70 de ani. Avea 96 de ani când a murit pe 8 septembrie 2022.

Născută în 1926, Prințesa Elisabeta a devenit regină la moartea tatălui ei, Regele George al VI-lea, în 1952. S-a căsătorit cu Philip, Duce de Edinburgh, în 1947 și cuplul a avut patru copii: Charles, Anne, Andrew și Edward.

Fost prinț al Danemarcei și al Greciei, Prințul Philip s-a născut în 1921 și a servit în Marina Regală în cel de-al Doilea Război Mondial. A fost cea mai longevivă consoartă a oricărui monarh britanic și s-a retras din îndatoririle regale în 2017, după ce a încheiat peste 22.000 de angajamente solo.

Prințul Philip a murit pe 9 aprilie 2021.

Linia principală de succesiune

Fiul cel mare al reginei a devenit regele Carol al III-lea.

1. Prințul William, Duce de Cornwall și Cambridge: Prințul William este fiul cel mare al Regelui Carol al III-lea și al Dianei, Prințesa de Wales, iar acum este primul în linia de succesiune la tron.

2. Prințul George de Cornwall și Cambridge: Prințul George de Cornwall și Cambridge s-a născut pe 22 iulie 2013 la Spitalul St Mary's din Londra, fiind primul copil al Prințului William, împreună cu Catherine (Kate) Middleton.

3. Prințesa Charlotte de Cornwall și Cambridge: Al doilea copil al cuplului William - Catherine.

4. Prințul Louis de Cornwall și Cambridge: Al treilea copil al cuplului William - Catherine.

5. Prințul Harry, Duce de Sussex: Al doilea copil al Regelui și ale Prințesei Diana, fratele mai mic al Prințului William. S-a căsătorit cu actrița americană Meghan Markle la data de 19 mai 2018, la Castelul Windsor. În ianuarie 2020, cuplul regal a transmis că se va retrage din calitatea de „seniori” ai familiei regale.

6. Archie Harrison Mountbatten-Windsor: Primul copil al Prințului Harry împreună cu Meghan.

7. Lilibet Diana Mountbatten-Windsor: Al doilea copil al Prințului Harry împreună cu Meghan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel