Moartea lui Hitler. Misterul celei mai controversate conspirații, elucidat

hitler
hitler

Moartea lui Hitler e învăluită în mister și conspirații. Nu puțini sunt cei care conideră că Hitler nu a murit în timpul asediului Berlinului din 1945 și a reușit să fugă în Argentina. Astăzi, un studiu a elucidat misterul.

O echipă de cercetători francezi a primit, după lungi decenii, acordul Moscovei pentru a examina dinții și un fragment din craniul fostului dictator nazist, aflate în Rusia, la Moscova.

Iar testele efectuate și studiul spulberă orice teorie conspiraționistă.

Adolf Hitler a murit în 1945 la Berlin, după ce a ingerat cianură și s-a împușcat în cap, iar acest aspect a devenit oficial, potrivit cercetărorilor francezi cărora le-a fost acordat accesul la frangmente din dinții dictatorului.

Studiul a fost publicat de profesorul Philippe Charlier care a avut acces la rămășițele fostului dictator aflate la Moscova, un lucru extrem de rar.

"Dinții sunt autentici, nu există nicio îndoială. Studiul nostru demonstrează că Hitler a murit în 1945", a declarat profesorul Philippe Charlier pentru AFP, citat de The Israel Times.

"Putem înceta cu toate teoriile conspiraționiste. Hitler nu a fugit în Argentina cu ajutorul unui submarin”, a mai precizat Charlier.

Studiul a fost publicat în revista științifică European Journal of Internal Medicine.

În martie și iulie 2017, serviciul secret al Rusiei, FSB și arhivele statului rus au autorizat o echipă de cercetători să examineze oasele dictatorului, pentru prima dată din 1946 încoace.

Un fragment din craniu arată o gaură pe partea stângă care a fost cauzată de trecerea unui glonț. Oamenii de știință nu au fost autorizați să preleveze probe din acest fragment.

Hitler a luat cianură și s-a împușcat în cap

Fragmentul a fost comparat cu radiografiile craniului lui Hitler, făcute cu un an înainte de moartea sa, iar ele coincid.

Studiul confirmă faptul că Hitler a murit pe 30 aprilie 1945 în buncărul său din Berlin, împreună cu soția sa, Eva Braun.

Astfel, după ce a ingerat cianură, Hitler s-a împușcat în cap.

În examinarea dinților nu s-au găsit urme de pulbere, ceea ce indică faptul că nu s-a împușcat în gură, ci cel mai probabil în gât sau în fruntea, mai precizează studiul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel