Moartea lui Dumitru Tinu, accident sau crima perfectă? Andrei nu renunță

Fiul lui Dumitru Tinu, Andrei, încă încearcă să facă dreptate. Cu pozele de interpretare a urmelor accidentului în față, dar și revoltat de clasarea cauzei, Andrei Tinu nu renunță la ideea că moartea tatălui său nu a fost un accident și luptă să dovedească contrariul după mai bine de un deceniu. 

1 ianuarie 2003- o veste a zguduit redacția Adevărul. Acționarul majoritar al ziarului a murit într-un accident de mașină. Mașina ar fi derapat și a ajuns într-un șant care depășea cu puțin un metru adâncime față de nivelul șoselei. Acel șanț i-ar fi adus sfârșitul sau acolo s-a scris "crima perfectă". Justițiarii au clasat cauza. Semnele de întrebare și nelămuririle au rămas doar în sufletul celor din familia lui Dumitru Tinu.

An de an, în ianuarie 2013, Andrei dezgroapă "securea neuitării". Motivele sale au fost trimise și instanței în plângerea împotriva clasării cauzei.

Acolo, fiul lui Dumitru Tinu a explicat nedumeririle. Andrei a explicat că trebuie calculată viteza pe care o avea autoturismul pe carosabil, dar și în momentul în care a ieșit de pe carosabil. Fiul lui Dumitru Tinu consideră că viteza autoturismului în momentul în care s-a izbit de copaci nu ar fi fost de natură să arunce victima în afara mașinii, mai ales în condițiile în care vehiculul a fost puțin avariat.

Această întrebare este întărită și de viteza cu care rula autovehiculul: 20-30 de km/h. Fiul lui Dumitru Tinu mai subliniază că traumele suferite de tatăl său nu au fost analizate corect de medicii legiști, care au exclus orice altă ipoteză în afara accidentului. Andrei vrea să fie luată în calcul ipoteza omuciderii.

Andrei Tinu aruncă semne de întrebare și cu privire la data și ora crimei, semne ridicate chiar de primul raport medico-legal în care se preciza că "decesul poate data" din această zi. Însă, la fața locului nu a fost un medic legist care să stabilească ora morții, iar starea vremii poate induce în eroare un raport clar și cu atât mai mult ora exactă a morții, stabilită în ultimă instanță ca având loc în intervalul 9:30-09:45. Mai mult, victima nu avea asupra sa niciun act, pentru că borseta, pe care o purta mereu cu el, dispăruse, mai reclamă fiul acestuia.

Andrei concluzionează că este de bun simț să fie constatată și investigată posibilitatea ca tatăl său să fi fost ucis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel