Moartea Elodiei, model de ucis soții. Cum a acționat un soț acuzat

cioaca_elodia
cioaca_elodia

Un an și nouă luni a trecut de când o femeie a fost dată dispărută. Soțul ei este cel acuzat că a omorât-o, deși cadavrul nu a fost găsit. Procurorii au folosit aceeași procedură ca în cazul lui Cristian Cioacă pentru inculparea suspectului crimei.

Procurorii Parchetului de pe lângă ÎCCJ l-au trimis în judecată pe Costel Narcis Țuțuianu. El este acuzat de omor calificat, furt calificat, profanare de morminte, dare de mită şi fals în declaraţii, potrivit Agerpres.

În 24 ianuarie 2012, o femeie din comuna Taşca, judeţul Neamţ, a sesizat organele de poliţie cu privire la dispariţia fiicei sale, Ramona Pruteanu, în vârstă de 24 de ani, întrucât aceasta nu a mai revenit la domiciliu din seara zilei de 22 ianuarie 2012.Tânără fusese ultima oară văzută de doi colegi, care au condus-o acasă și au lăsat-o la 200 de metri de locuință. Între Costel Țuțuianu și Ramona Pruteanu era o relație tensionată, pe fondul  partajării unui imobil construit de cei doi soţi în timpul căsătoriei. Înainte de divorț, bărbatul îi vânduse mamei sale imobilul în cauză. El declarase în fals că este necăsătorit, deși a divorțat șase luni mai târziu. În seara în care se presupune că a murit tânăra, Țuțuianu s-a deplasat la locuința prietenei sale pentru a avea alibi. Ulterior, a luat telefonul mobil al fostei soții și o brățară din aur, pe care a amanetat-o. Apoi, s-a deplasat cu autoutilitara sa spre zona Tunelului de Aducţiune de la Lacul de Acumulare Izvorul Muntelui, unde s-a debarasat de cadavru, fiind surprins de o cameră video atât la dus, cât şi la înapoierea de la baraj.

Cum au probat procurorii  acuzațiile aduse soțului tinerei

Procurorii au mers pe toate pistele și au înlăturat variante de anchetă constând în dispariţia voluntară a victimei, decesul accidental cu cadavru nedescoperit, traficarea victimei. Procurorii au descoperit cu aparatul Crime Light urme de sânge în compartimentul de marfă, expertiza genetică a relevat 'concordanţa perfectă' între urmele cu aspect de sânge uman şi profilul ADN al victimei. În plus, Țuțuianu a utilizat telefonul soției chiar și după trei luni de moartea acesteia. El a picat și testul cu poligraf.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Neamţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel