Moarte suspectă la mănăstirea Putna. Procurorii intervin, date din anchetă

Procurorii din Rădăuți cercetează moartea, la Mănăstirea Putna, a unui elev seminarist, dar şi infracţiunile de neluare a măsurilor legale de securitate în muncă.

Pe 11 august, la ora 13.18, lucrătorii Postului de poliţie Putna au fost anunţaţi de ofiţerul de serviciu din cadrul Poliţiei Rădăuţi cu privire la faptul că Spitalul Judeţean Suceava a sesizat telefonic că, în cursul aceleiaşi zile, la această unitate medicală a fost adus un tânăr de 17 ani diagnosticat cu ”contuzie toraco-cervicală, secţiune carotidă”, în urma unei vătămări corporale suferite pe raza comunei Putna.

Din verificări s-a stabilit că tânărul este elev la Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Vasile cel Mare” Iaşi şi, de aproximativ o săptămână, se afla la Mănăstirea Putna unde desfăşura activităţi de voluntariat.

Pentru cercetări în vederea clarificării împrejurărilor în care s-a produs vătămarea elevului s-a întocmit dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în acest caz cercetările fiind continuate de lucrătorii Postului de poliţie Putna, care pe 11 august au început urmărirea penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

[citeste si]

Ulterior, pe 15 august, având în vedere că tânărul a murit, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din infracţiunea de vătămare corporală din culpă în infracţiunea de ucidere din culpă.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a dispus pe 16 august preluarea cauzei în urmărire penală proprie a procurorului, care pe 16 august a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere din culpă, prev. de art. 192 al.1 Cod penal, în ucidere din culpă, prev. de art. 192 al.2 Cod penal, respectiv ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, precum şi începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate în muncă şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă. Urmărirea penală se desfăşoară cu sprijinul organelor de poliţie şi a organelor de specialitate din cadrul ITM Suceava.

Ce spune mănăstirea Putna

Conducerea Mănăstirii Putna preciza, miercuri, într-un comunicat remis presei că Sebastian Lungu, elev la Seminarul Teologic Iaşi, a venit la mănăstire şi a solicitat să participe o lună la activităţile mănăstirii, semnând contract de voluntariat pentru perioada 1 - 31 august 2017. Totodată, conducerea Mănăstirii a menţionat că, pe 11 august, accidentul a fost comunicat ITM Suceava şi Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, ca eveniment cu incapacitate temporară de muncă, iar pe 14 august, când a survenit decesul, s-a transmis din nou comunicare către ITM Suceava, conform prevederilor legale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel