Moțiune de cenzură PNL. Dan Șova, absent de la dezbatere: Nu am voie să mă apropii de Victor Ponta

Senatorul Dan Șova, aflat sub control judiciar, nu este prezent, vineri, la şedinţa din Parlament în care se va vota moţiunea de cenzură inițiată de PNL, întrucât are interdicție să se apropie de premierul Victor Ponta.

Senatorul Dan Şova, aflat sub control judiciar, a declarat vineri dimineaţa că nu va participa la şedinţa din Parlament în care se va vota moţiunea de cenzură întrucât nu are voie să se apropie de premierul Victor Ponta.

Dan Şova s-a prezent, în această dimineață, la IPJ Ilfov, el fiind obligat de două ori pe săptămână să vină în faţa poliţiştilor, în cadrul măsurii de control judiciar luate împotriva sa de procurorii DNA. 

Întrebat dacă are emoţii pentru Guvernul Ponta, la dezbaterea moţiunii de cenzură, Şova a spus: "Eu, din păcate, o să am emoții de acasă, că nu am voie să mă apropii de premier. Mi s-a interzis să mă apropii de premier, dar nu mi s-a dat şi un criteriu metric și atunci nu mă duc".

Senatorul a refuzat să comenteze dosarul în care este acuzat Victor Ponta, însă întrebat despre vizitele la poliție, Dan Șova arătat că polițiștii sunt "profesioniști".

Dan Şova, pus sub control judiciar, începând din 5 iunie, pentru 17 fapte de fals în înscrisuri, evaziune şi spălare de bani, trebuie să se prezinte în fiecare zi de luni, între orele 15.30 şi 16.00, şi de vineri, între 9.30 şi 10.00, în faţa organelor de lege.

MOȚIUNE DE CENZURĂ. Alina Gorghiu, scuze în Parlament: A fost o greșeală nesăbuită să avem încredere în Victor Ponta

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Dan Șova trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat,

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,

d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare,

e) să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel