MOȚIUNE DE CENZURĂ. Alina Gorghiu, scuze în Parlament: A fost o greșeală nesăbuită să avem încredere în Victor Ponta

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a cerut, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moțiunii de cenzură, scuze românilor pentru faptul că liberalii au avut încredere în 2012 în Victor Ponta și l-au ajutat să ajungă premier.

"Lumea nu a început și nu se termină cu Victor Ponta. Dar astăzi cred că putem să punem împreună cu dvs capăt chinului pentru democrație. (...) Actualul premier nu mai are niciun fel de legitimitate, ca să rămână în funcție. Nu are legitimitate politică pentru că anul trecut în noiembrie a fost invalidat perin vot, nu mai are legitimitate instituțională pentru că nu recunoaște puterea judecătorască în statul român, nu mai are legitimitate națională pentru că îi asmute pe unii români împotriva altor români. Nu mai are legitimitate morală, pentru că a fost învestit de o altă majoritate decât cea din prezent", a declarat, vineri, Alina Gorghiu, în plenul Parlamentului.

Pentru acest ultim aspect, liderul liberal le-a cerut scuze românilor.

"Simt nevoia să cer astăzi scuze în Parlamentul României, locul faptei. Da, a fost o greșeală nesăbuită să avem încredere în acest premier și o greșeală a PNL. Nu am crezut niciodată că un om tânăr poate să meargă să desființeze dreptul de vot al românilor. Eu le cer scuze, dle prim-ministru, pentru că v-am ajutat să deveniți ceea ce sunteți astăzi și cred că este cazul să vă cereți scuze și dvs pentru români, pentru cei cărora le-ați blocat dreptul de vot, din țară și din diaspora", a continuat Alina Gorghiu.

Co-președintele PNL s-a arătat, totodată, convinsă că singurul regret al premierului Ponta este acela că "nu i-a arestat pe românii care au stat la cozi în Europa" pentru a vota la alegerile prezidențiale fără să aibă autorizație de miting.

MOȚIUNE DE CENZURĂ PNL - Victor Ponta: "Sigur că am emoții"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel