Mizerie pe litoral. Amenzi, pentru zeci de restaurante din Mamaia

Bogdan Cotigă / 17 iul 2018 / 10:17 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, în perioada 9 - 15 iulie, 204 unităţi de alimentaţie publică şi au dat amenzi de 36.000 lei pentru neregulile depistate.

Seria controalelor a vizat unităţile amplasate în cele şapte zone de interes turistic - Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Inspectorii au controlat 71 de restaurante, 4 pizzerii, 6 cantine, 28 de unităţi tip fast-food, 5 braserii, 17 unităţi de tip bufet, 20 de baruri, un snack-bar, un cafe-bar, o unitate tip bistro, 28 de magazine alimentare, 4 cofetării şi patiserii, 11 laboratoare de cofetărie şi patiserie, 3 tonete de îngheţată, o pensiune, 2 depozite alimentare şi o unitate de produse congelate.

Abateri multiple

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, manipularea necorespunzătoare a produselor, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 6 restaurante, 3 unităţi tip fast-food, 1 unitate tip bufet, un magazin alimentar, un laborator cofetărie şi patiserie, 5 baruri şi un depozit alimentar au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 36.000 de lei. A fost elaborată o Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru un depozit alimentar. De asemenea, ANSVSA pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call - Center-ului ANSVSA - 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22