MIZA PNRR-ului. Adrian Câciu: Important e cine a mâncat banii! - Consilier în PE: A fost tratat ca un trofeu

MIZA PNRR-ului, deconspirată de Câciu /  Foto: Facebook Cristian Ghinea
MIZA PNRR-ului, deconspirată de Câciu / Foto: Facebook Cristian Ghinea

Economistul Adrian Câciu a spus care ar fi miza PNRR-ului.

Economistul Adrian Câciu susține că miza Planului Național de Redresare și Reziliență sunt banii pentru studiile de fezabilitate. 

"Eu vreau să vă spun miza acestui PNRR. Important este să tragă banii de proiecte și de ONG-uri, și de studii de fezabilitate, studii de impact. Apropo, știți că se finanțează un studiu de impact privind taxe zero pe salariul minim? Adică hai să fim serioși, dai banii europeni pe așa ceva, vreo 10 milioane de euro și acolo. De ce se face așa? Punem totul pe hârtie, nici nu îi interesează, nu pe noi, pe noi ne doare că nu se fac investițiile, ei pleacă de la Putere. Important e cine a mâncat banii pe studiile de fezabilitate.", a declarat Adrian Câciu în cadrul emisiunii 100% de la RealitateaPlus, moderată de Laurențiu Botin.

Planul Național de Redresare și Reziliență a fost criticat și de către Marius Tudor, consilier politic în Parlamentul European. Acesta susține că România ar putea rămâne cu o datorie foarte mare dacă tot ce a fost scris în PNRR nu va fi și respectat.

"E o abordare superficială. PNRR-ul nu este o simplă cerere de finanțare, iar statul român nu este un ONG, asta să fie foarte clar. dacă într-o cerere de finanțare mai aburești pe ici pe colo, mai deghizezi după ce spune finanțatorul, aici la Comisia Europeană nu este așa ceva și trebuie să respecți cu literă de lege tot ce ai scris acolo. Orice mică greșeală poate îngreuna situația României și poate pune pe cârca copiilor mei, ai dumneavoastră, ai nepoților noștri, o datorie imensă. Asta trebuie să înțeleagă guvernanții. Domnul Ghinea spunea: "Am muncit atât de mult și sunt sigur că va fi aprobat". Știți ce concluzie trag eu din această afirmație? Că PNRR-ul ăsta a fost tratat de fapt ca un trofeu, ca un trofeu politic care au participat la dezvoltarea sa, atenție, fără să includă în consultări pe cei care contează, noi, cetățenii, oameni de rând, experți, profesioniști. Să ne spunem și noi părerea noastră umilă.", a declarat Marius Tudor la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Laura Vicol, despre PNRR: Toți pensionarii sunt folosiți acum ca monedă de sacrificiu. Cîțu habar nu are!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel