Miza în dosarul Berbeceanu. Ponta: "Vreau să mă asigur că nu e o reglare de conturi între instituții". Radu Tudor: "Se mărește miza, nu e locală"

T. Berbeceanu
T. Berbeceanu

Polițiștul anului în 2007, arestatul anului 2013. Miza dosarului ar fi una enormă. Premierul se pronunță, dosarul este mutat la București. Ținta acuzațiilor lui Traian Berbeceanu sunt șefi din DIICOT și ofițeri ai BBCO Alba. Acuză și este închis. "Singur, nu am nicio șansă", a transmis comisarul din închisoare. 

Dosarul Berbeceanu, mutat la structura centrală

Procurorul-șef al DIICOT, Alina Bica, a decis ca dosarul în care este cercetat fostul șef al BCCO Alba Iulian Traian Berbeceanu, să fie preluat de structura centrală a instituției.

"Nu o să stăm cu ochii închiși"

Premierul Victor Ponta a declarat că urmăreşte cercetările împreună cu ministrul de Interne şi că va interveni în situaţia în care i se va părea că este "o reglare de conturi între instituţii". Șeful Executivului a subliniat: ”Evident că îmi doresc şi eu să ştim tot adevărul şi să nu luăm pur şi simplu pe încredere ce se spune doar de către o parte. O să urmăresc şi eu şi ministrul Stroe cu foarte mare atenţie şi dacă vom constata că se ia în considerare o singură versiune şi o singură parte nu voi ezita să mă exprim public. Nu o să stăm cu ochii închişi numai aşa, că ne critică Macovei dacă zicem ceva de justiţie. Vreau să văd că la Alba se va face dreptate, nu se face doar o reglare de conturi între instituții. Justiţia este bună dacă se face dreptate şi nu dacă se foloseşte în bătălii ascunse".

Se mărește miza

Jurnalistul Radu Tudor este de părere că "se mărește miza acestui dosar prin aducerea lui la DNA și nu e vorba de o miză locală". El a adăugat: "Când un dosar este preluat la București și mai spune și premierul despre el este clar că acel capăt al sforii s-a întins de la Alba până la București".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel