EXCLUSIV  Mix energetic în România. Ce a vrut să spună Iohannis, de la Bruxelles. Chisăliță anunță o întoarcere la normalitate: Nu e verde, e curată

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, ne-a vorbit despre importanța strategiei naționale privind dezvoltarea mixului energetic, bazat pe gaze naturale și energie nucleară. 

România și-a ”reafirmat angajamentul comun pentru limitarea schimbărilor climatice”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, subliniind în același timp că țara noastră ”și-a asumat, ca strategie națională, dezvoltarea unui mix energetic diversificat și eficient, bazat atât pe regenerabile, cât și pe gaz natural, cât și pe energie nucleară”.

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, ne-a explicat, în exclusivitate, ce se află în spatele acestei strategii naționale și de se este ea necesară.

”În ultima perioadă, în cercurile științifice a apărut ideea că doar folosirea energiei regenerabile, deocamdată, cel puțin, nu are capabilitatea să înlocuiască țițeiul și cărbunele, pentru că este nevoie și de o serie de energii securitare, cum se numesc ele, în rândul acestora, cunoscute și ca energie curată, sunt energia nucleară și gazul natural. Acestea sunt considerate energie curată, nu verde.

Nu este verde, în sensul să nu impacteze deloc mediul, așa cum este energia regenerabilă și hidrogenul, dar este o energie acceptabilă și o energie curată, dacă este să o comparăm cu o altă formă de energie, precum cărbunele sau chiar țițeiul”, ne-a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.

Chisăliță: O chestiune de întoarcere la o normalitate tehnico-economică

”Este o chestiune de întoarcere la o normalitate tehnico-economică, o înțelegere că până la urmă lucrurile trebuie privite nu doar de politicieni, ci mai ales de tehnicieni și economiști, astfel încât să prevenim să nu dăm greș în ceea ce înseamnă siguranța și securitatea aprovizionării cu energie a României și a românilor”, a mai spus Chisăliță.

Citește și: Bulgaria scade facturile la gaze cu aproape 20%. De ce nu și România? Dumitru Chisăliță: Cineva trebuie să plătească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel