Mitt Romney și-a asigurat investitura Partidului Republican

Candidatul republican, Mitt Romney, a câştigat marţi primarele din Texas (sud), adunând astfel numărul de delegaţi suficienţi pentru a-şi asigura învestitura partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie, când îl va avea contracandidat  pe Barack Obama.

Fostul guvernator al statului Massachusetts a obţinut 77 la sută dintre voturi, conform estimărilor venite din partea Fox News şi CNN, care i-au proclamat victoria, la fel ca şi NBC.

 Această nouă victorie, anticipată după retragerea principalilor adversari, din ultimele luni, i-a asigurat lui Romney cota de 1.144 de delegaţi republicani necesari pentru a-şi asigura învestitura, care se va face în timpul convenţiei partidului, din august, de la Tampa (Florida).

 "Mulţumesc. Oricare ar fi încercările care ne aşteaptă, nu vom face altceva decât să repunem Statele Unite pe calea prosperităţii", le-a mulţumit Romney alegătorilor săi pe contul de Twitter.

Candidatul independent texan, Ron Paul, a obţinut 10 la sută dintre voturi, ultraconservatorul Rick Santorum, şapte la sută, iar Newt Gingrich, cinci la sută, conform CNN.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel