Mitt Romney îi suflă în ceafă lui Barack Obama, potrivit sondajelor

romney-obama
romney-obama

Republicanul Mitt Romney a câştigat două puncte în intenţiile de vot în faţa lui Barack Obama, în campania pentru alegerile prezidențiale din SUA, dar personalitatea sa continuă să fie percepută negativ de electori, potrivit unui sondaj realizat de Wall Street Journal/NBC.

Barack  Obama obţine 48 la sută din intenţiile de vot, faţă de 44 la sută Romney, în timp ce la 26 iulie raportul era de 49 la sută faţă de 43 la sută. Marja de eroare este de plus sau minus 3,1 puncte, potrivit sondajului.

Totuși, aceste sondaje trebuie privite cu prudență din cauza sistemului electoral american: alegerile prezidenţiale au loc stat cu stat şi oferă o importanţă disproporţionată teritoriilor în care cursa este strânsă.

 Obama şi Romney îşi concentrează eforturile asupra a zeci de state potenţial decisive, cum ar fi Ohio (nord) şi Nevada (vest), unde preşedintele a mers marţi.

Mitt  Romney urmează să fie învestit oficial candidat al partidului republican săptămâna viitoare în cadrul convenţiei formaţiunii care va avea loc la Tampa, în Florida, sondajul WSJ/NBC indică o problemă persistentă pentru imaginea fostului antreprenor multimilionar.

 Doar 24 la sută dintre persoanele chestionate cred că Romney ar apăra mai bine drepturile femeilor, față de 54 la sută care cred acest lucru despre Obama. Dacă 30 la sută consideră că acesta se preocupă de americanii din clasa de mijloc, 52 la sută afirmă acest lucru în legătură cu preşedintele în exerciţiu. În plus, dacă 36 la sută susţin că Romney "împărtăşeşte atitudinile" lor, 44 la sută spun acest lucru despre Obama, scrie Mediafax.

 În schimb, preşedintele suferă de un deficit de încredere în privinţa economiei, un dosar care ar putea fi decisiv la 6 noiembrie dar care a trecut pe plan secund în ultimele zile, odată cu dezvoltarea controversei privind finanţarea protecţiei sociale - generate de alegerea lui Ryan - şi problema avortului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel